Монголын хүнсчдийн холбоо
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
М.Нармандах

Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал

Д.Тэрбишдагва

Монголын хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч

2020 2021 2022 2023 2024
Нийт 238 мэдээ байна.
  • 17/10/14

    “Давс ихтэй хүнсний үйлдвэрлэлийг бууруулах тухай ...

    НЭМҮТ-ийн Хоол судлалын сектор энэ сарын 15-ны өдөр  ҮХААЯ-ны  Хүнсний үйлдвэрлэлийн бодлогын хэрэгжилтийг зохицуулах газар, Нийслэлийн эрүүл мэндийн газар, Монголын хүнсчдийн холбоотой хамтран “Давс ихтэй хүнсний  үйлдвэрлэл, хэрэглээг бууруулахад хүнс, хоол үйлдвэрлэгчдийн оролцоо, дэмжлэг” семинарыг ҮХААЯ дээр зохион байгууллаа. Семинарт хүнс болон нийтийн хоол үйлдвэрлэгч аж ахуйн нэгжийн төлөөлө...
  • 10/10/14

    Дорнод аймагт Монголын Хүнсчдийн холбооны салбар з...

    Дорнод аймгийн хүнсний үйлдвэрлэл эрхлэгчдийн дунд 2014 оны аравдугаар сарын 4-нд “Хүнсний аюулгүй байдал-Хүнсний чиглэлийн үйл ажиллагаа эрхлэгчдийн үүрэг, хариуцлага” сэдэв сургалт явагдлаа. Сургалтыг Монгол хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаа удирдан явуулсан ба хүнсний үйлдвэрлэл эрхлэгч 11 байгууллагын төлөөлөл болон аймгийн Засаг даргын Тамгын газрын Хүнс, хөдөө аж ахуй хариуцсан мэргэжилтэн, Үйлдв...
  • 03/10/14

    "Ард түмний хүнс-2015" батламжийг "Алтан тос" авла...

       Улсын Их Хурлын 2003 оны 29 дүгээр тогтоолоор баталсан “Төрөөс хүнс, хөдөө аж ахуйн талаар баримтлах бодлого”, 2010 оны 23 дугаар тогтоолоор баталсан “Монгол мал”, Засгийн газрын 2009 оны 32 дугаар тогтоолоор баталсан. “Хүнсний аюулгүй байдал” үндэсний хөтөлбөрийн хэрэгжилтийг хангах зорилгоор Үйлдвэр, хөдөө аж ахуйн яамнаас жил бүр “Намрын ногоон өдрүүд” нэгдсэн арг...
  • 17/09/14

    Намрын ногоон өдрүүд- 2014 хөтөлбөр болно

    Монгол Улсын Засгийн газраас “НАМРЫН НОГООН ӨДРҮҮД-2014” нэгдсэн арга хэмжээ болно. Уг арга хэмжээг хүн амын хүнсний хангамж, аюулгүй байдлыг сайжруулах, эх орны хөрсөнд тарьж ургуулсан шинэ ургацын жимс ногоо, хүнсний үйлдвэрийн бүтээгдэхүүний дээжийг хямд үнээр хэрэглэгчдэд хүргэх, сурталчлах, төрийн болон төрийн бус байгууллага, аж ахуйн нэгж, иргэд, хэрэглэгчдийн хамтын ажиллагааг өргөжүүлэх, харилцан туршлага ...
  • 18/08/14

    Монгол Улсын Их Хурал, Улсын Их Хурлын Эрхэм Гишү...

    2014 оны 08 дугаар сарын 14-ний өдөр Улаанбаатар хот Монгол Улсын хувийн хэвшил болон түүний төлөөллийн байгууллагууд улс орны эдийн. засаг, валютын ханшны өсөлт, мөнгөний бодлогын хэрэгжилт, санхүүгийн зах зээлд гарч буй хүндрэл бэрхшээл зэргээс үүдэн аж ахуйн нэгж, байгууллагын үйл ажиллагаа зогсонги байдалд орж, ард иргэдийн амьжиргааны түвшин доройтож байгаатай холбогдуулан дараах санал, хүсэлтийг Монгол Улсын Их Хурал, Ул...
  • 15/08/14

    Х.Гиймаа: Дотоодын бүтээгдэхүүнээ татварын зөв бод...

    Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаатай хүнсний үйлдвэрлэлийн ирээдүйн боломжийн талаар ярилцлаа. -Хүнсний салбарын хувьд импортыг орлож байгаа өөрсдөө үйлдвэрлэх боломжтой бүтээгдэхүүн хичнээн хувийг эзэлж байна вэ? Хүнсний салбар гэхээс илүү хүнсний бүтээгдэхүүний нэр төрлөөр нь авч үзвэл зохилтой. Мэдээж мах махан бүтээгдэхүүнээ 100 хувь хангаж байна. Сүү сүүн бүтээгдэхүүнээ нэг үеэ бодоход хангаж эхэлж ба...
  • 11/08/14

    Шилийн гол аймгийн уламжлалт цагаан идээний анхдуг...

    Шилийн гол аймгийн төв нь Шилийн хот. Тус аймгийн эдийн засаг нь уул уурхай, хөдөө аж ахуйдтулгуурлана. Шилийн гол аймаг нь хойд талаарааМонгол улс, зүүн талаараа ӨМӨЗО-ны Улаанхад,Тонгляо, Хянган, баруун талаараа Улаанцав, өмнө талаараа Хэбэй мужтай хиллэнэ.Нийт 1 036 000 хүн амтай. Монгол үндэстэн 30 хувийг эзэлнэ. Гол онцлог нь: Газар нутаг уудам. Нийт 202580 км² газар...
  • 13/06/14

    ТАЧИ чаналгын шугам ашиглалтанд орлоо

    Эрүүл хүнс таны сонголт уриатай “Талх Чихэр” ХК-ийн чаналгын шинэ шугамын нээлтийн үйл ажиллагаа болж шинэ бүтээгдэхүүнүүд худалдаанд гарлаа. Нээлтийн үйл ажиллагаанд БНЧУ-аас Монгол улсад суугаа онц бөгөөд бүрэн эрхт элчин сайд хатагтай Ивана Гролова, FPM Mongoliaкомпанийн захирал Didier Lee Goff, Монголын хүнсчдийн холбооны Гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаа, СХД-ийн засаг даргын орлогч О.Ганаа  зэрэг 100 гаруй зочи...
  • 13/06/14

    Хүнсээ хэмнэе аян дэлхий даяар эхэллээ

    “Хүнсээ Хэмнэе” Ази Номхон Далай бүс дахь Компанит Ажил  нь олон нийтэд хүнсний хорогдол болон хаягдлын хэмжээний талаарх сурталчлан, хүнсний хаягдал болон хорогдлыг багасгах талаарх үйл ажлыгаа дэмжих зохистой хэрэглээг дэмжих зорилготой .   Өнөөдөр дэлхийн хэмжээнд хүн амын хүнсний хэрэгцээнд үйлдвэрлэж буй үр тарианы 30%,  сүү, сүүн бүтээгдэхүүний 20%, хүнсний ногоо, жимс жимсгэнийн 45%, мах, маха...
  • 26/05/14

    Х.Гиймаа: Валютын ханшны өсөлтөөс болж зарим үйлдв...

    Улсын хэмжээнд нийт 1400 хүнсний үйлдвэр ажиллаж байна. Эдгээр үйлдвэр техник, технологио шинэчилж, бүтээгдэхүүнийхээ нэр төрлийг нэмэгдүүлж байгаа ч эдийн засгийн хүндрэлийг даван туулах чадвар сул байна. Засгийн Газраас импортыг орлох бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг дэмжих хүрээнд хүнсний салбараас 17 төслийг шалгаруулсан ч санхүүжилт нь хүлээлт үүсгээд байна. Өнгөрсөн оноос Монголд Хүнсний тухай хуулийн шинэчилсэн найруулга, Х...
  • 31/03/14

    Монголын хүнсчдийн холбооны 6-р их хурал болж өнгө...

     Энэ салбарт шинэ технологи, олон улсын стандартыг тодорхой хэмжээгээр нэвтрүүлж байгаа. Энэ бүгдийн илэрхийлэл гэж Монголын хүнсчдийн холбооны 6-р их хурлын зарим төлөөлөгчид хэлж байлаа. Монголын хүнсчдийн холбооны 6-р их хурал болж өнгөрсөн 4 жилд хийсэн ажлаа тайлагнан ирэх 4 жилд хийх ажлаа төлөвлөлөө. Холбооны ээлжит их хуралд 200 орчим төлөөлөгчид оролцож байгаагийн 80-аад хувь нь хөдөө орон нутгаас хүрэлцэн иржээ....
  • 31/03/14

    Хүнсний аюулгүй байдал хэвийн хэмжээнд байгаа

    Монголын хүнсний эрүүл ахуй хангалт аюултай хэмжээнд хүрсэн. Дотооддоо үйлдвэрлэж байгаа болоод импортоор орж ирж байгаа бүтээгдэхүүний байж болох хэмжээнээсээ давсан нэмэлт бодистой байдаг гэсэн мэдээлэл байгаа юм. Хүнийг ходоодоор нь захирч болно гэсэн үг байдаг. Тиймээс улсын аюулгүй байдлын хамгийн эхэнд хүнсийг тавих хэрэгтэй.  Энэ дагуу 2011 онд хүнсний аюулгүй байдлыг хангах хөтөлбөр гаргаж байсан юм. Үүнээс хойш и...
  • 27/03/14

    Хуримын бялууны шилдэг чимэглэлийг “Батбайгаль-ийн...

    Монголын хүнсчдийн холбооны дэргэдэх Бялуу үйлдвэрлэгчдийн зөвлөлөөс “Бялуу чимэглэх ур чадвар"-ын улсын анхдугаар тэмцээнийг өчигдөр амжилттай зохион байгууллаа. Уралдаанд “Атар өргөө”, “Талх чихэр”, “Батбайгаль”, “Жүр үр”, “Наран ТИСТ”, “Монкек” зэрэг арав гаруй үндэсний үйлдвэрлэгч оролцлоо. Тэмцээн Технологийн дээд сургууль дээр хоёр үе шаттайгаа...
  • 26/03/14

    Хадны завсар хавчуулагдсан хүнс үйлдвэрлэгчид

    Vip76.mn сайтаас Монголын Хүнсчдийн Холбоотой хамтраад “Хүнс үйлдвэрлэгчдэд учирдаг саад бэрхшээл” сэдвээр үйлдвэрлэгч, хэрэглэгчийн эрх ашгийг хамгаалах зарим байгууллага болон уншигчдын дунд  онлайн хэлэлцүүлэг өрнүүллээ. Хэлэлцүүлгийн хүрээнд нийт 28 үйлдвэрлэгч, хүнсний салбарын мэргэжилтнүүд ярилцлага өгч, санал бодлоо илэрхийллээ. Түүнчлэн ШӨХТГ болон Нийслэлийн хэрэглэгчийн эрх ашгийг хамгаалах нийгэмлэ...
  • 14/03/14

    Хүнсний үйлдвэрүүдийн дунд спортын арга хэмжээ анх...

    Хүнсний аж үйлдвэрийн ажилтны баярыг угтсан спортын гурван төрөлт наадам эхэллээ. 13 хүнсний үйлдвэр оролцож байгаа энэ удаагийн наадмыг хүнсний манлай үйлдвэр “АПУ” компани зохион байгуулж байгаа юм. Өнөөдрийн нээлтийн ажиллагаанд Шадар сайд Д.Тэрбишдагва болон хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаа нар оролцлоо. Энэ онд “АПУ” ХК-ны 90 жилийн ой тохиож байна. Ойн баяраа тохиолдуулан хүнсний үйлд...
  • 11/03/14

    Таван хошуу малынхаа сүүгээр брэнд үйлдвэрлэх нь з...

    “Таван хошуу малынхаа сүүгээр брэнд бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх боломж бий юу” сэдвээр энэ удаагийнхаа редакцийн уулзалтыг зохион байгууллаа. Монголын Хүнсчдийн холбооны хүндэт ерөнхийлөгч, шинжлэх ухааны доктор Л.Дамдинсүрэн, ШУТИС-ийн доктор Ц.Батсүх, Үйлдвэр, хөдөө аж ахуйн яамны Хөдөө аж ахуйн үйлдвэрлэлд шинжлэх ухааны ололт нэвтрүүлэх төвийн захирал Л.Дуурсах, Хүнсний үйлдвэрийн бодлогын хэрэгжилтийг зохицуулах г...
  • 05/03/14

    "Хүнсний нэмэлт-Талх, гурилан бүтээгдэхүүний үйлдв...

    Монголын Хүнсчдийн Холбооноос Хүнсний тухай, Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлыг хангах тухай хуулийг хэрэгжүүлэх ажлын хүрээнд олон ажлуудыг хийж байна. Хууль хэрэгжүүлэхтэй холбогдож гарсан дүрэм, журмын талаарх мэдээллийг “Хүн ба Хүнс” сэтгүүлээр дамжуулан үйлдвэрлэгчдэд хүргэх, эрүүл ахуй, үйлдвэрийн зохистой дадлыг хэвшүүлэн ажиллахад мэдлэг, мэдээлэл өгөх чиглэлээр үйлдвэрлэгчдэд нэн хэрэгцээтэй гарын авла...
  • 05/03/14

    Сүүний салбарын хөгжилд анхаарна

    Монголын Хүнсчдийн Холбоо Глобал коммунитс ОУБ-ын EMIRGE хөтөлбөртэй 2014 оны хоёрдугаар сарын 26-ны өдөр Сүүний салбарын ЭМЯ нэмүү өртгийн сүлжээнд оролцогч талуудын харилцаа, хамтын ажиллагааг сайжруулах, сүү, сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн чанар, үйлдвэрлэлийг нэмэгдүүлэхэд хамтран ажиллах санамж бичигт гарын үсэг зурлаа. Хамтын ажиллагааны хүрээнд “Сүүний салбарын хөгжлийн гарц” цуврал хэлэлцүүлгийг хамтран з...
  • 21/02/14

    Т.Сансармаа: Санхүүгийн эх үүсвэрүүдийг яг бизнесэ...

    "Траст трейд" компаний гүйцэтгэх захирал Т.Сансармаатай ярилцлаа. - Хүнсний салбар бол их өвөрмөц, нарийн ажиллагаа шаардсан салбар. Энэ салбарт жижиг дунд үйлдвэрлэл эрхэлдэг хүмүүст ямар бэрхшээл тулгардаг вэ? Манай компани 1990 ээд оны сүүл, 2000 оны эхээр хүнсний үйлдвэрлэлийн салбарт хөл тавьж, үйл ажиллагаа эхлүүлж байсан. Тэр үеийг бодвол өнөөдөр хүнсний хангамж, хүртээмжийн асуудал ард хоцорч, эрүүл ахуй, баталгаат бай...
  • 29/11/13

    Х.Гиймаа: Импортлогч өөрийн импортолсон бүтээгдэхү...

    Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаатай Хунсний аюулгүй байдлыг хангах тухай хууль, Хүнсний тухай хуулийн зарим зүйл заалтын талаар ярилцлаа. -Хүнсний аюулгүй байдлыг хангах тухай хууль, Хүнсний тухай хууль хэрэгжээд явж байна. Энэ бол үндэсний хэмжээний аюулгүй байдлыг хамгийн чухал хууль. Хууль батлалцахад оролцсон мэргэжлийн хүний хувьд хуулийг хэр сайн болсон гэж дүгнэж байгаа вэ? -Хүнсний аюулгүй байдалт...
Нийт 12 хуудас/238 мэдээ