Монголын хүнсчдийн холбоо
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
М.Говьсайхан

Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал

Д.Тэрбишдагва

Монголын хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч

2019 2020 2021 2022 2023
Нийт 209 мэдээ байна.
  • 02/07/13

    Хүнсний хяналтын байцаагч, үйлдвэрлэгчдэд зориулса...

    Хүнсний тухай, Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлыг хангах тухай хуулийг өнгөрсөн онд Улсын Их Хурлаас батлан гаргаснаар Монгол улсын хүнсний аюулгүй байдлыг сайжруулахад томоохон шинэчлэл болж, эрх зүйн цоо шинэ  орчинг бүрдүүлж өгсөн. Хууль мөрдөгдөж эхэлсэнтэй холбогдуулан иргэн хуулийн этгээд, улсын байцаагч, хүнсний сүлжээнд оролцогч хүн бүрт хуулийг сурталчлан таниулах хэрэгцээ гарч ирсэн. Үүнтэй холбогдуулан Олон...
  • 20/06/13

    Х.Гиймаа: Үйлдвэрлэгчдийн нэр төрд бүдүүлгээр халд...

    Монголын Хүнсчдийн Холбооноос “Хүнсний аюулгүй байдал – Сүү, цагаан идээ” хэвлэлийн бага хурал зохион байгууллаа.   Сүүлийн үед ТББ –ын нэрийг барьж, мэргэжлийн бус хүн үндэслэлгүйгээр, хэрэглэгчдэд буруу ташаа дүгнэлт, тайлбар өгч, үйлдвэрлэгчдийн нэр хүндэд хэвлэл мэдээллээр дамжуулан бүдүүлгээр удаа дараа халдаж байгаа нь үндэсний үйлдвэрүүдийн хөгжилд их хор хөнөөлтэй юм. Үндэсний үйлдвэрлэлийн...
  • 10/06/13

    Хүнсний ногооны агуулахуудыг нэмж барина

    Монгол Улс хөдөө аж ахуйн эх орон гэгдэх хэрнээ төмс, хүнсний ногоогоо урд хөршөөс импортоор авсаар байна. Төмс, хүнсний ногоогоор дотоодын хэрэгцээгээ бүрэн хангах боломжтой ч өдий хүртэл гаднаас импортолдог байсан шалтгаан нь стандартын агуулах сав дутмагаас болдог тухай салбарынхан нь тайлбарлаж байна. Өнгөрсөн оны байдлаар гэхэд хүнсний ногооны 52 орчим хувийг дотоодоосоо хангаж, үлдсэнийг импортоор авчээ. Гэхдээ сүүлийн ж...
  • 20/05/13

    Зөвлөмж гарлаа

    Хүнсний тухай”, “Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлыг хангах тухай” хуулиуд УИХ-аар 2012 онд батлагдан, 2013 оны 3-р сарын 1-ээс хэрэгжиж эхэлсэнтэй холбогдуулан МХЕГ-аас хүнсний чиглэлийн үйл ажиллагаа эрхлэгчдэд нийтлэг тавигддаг олон улсын ариун цэвэр, эрүүл ахуйн зөвлөмжийн шаардлагууд болон хуулиудын мах, махан бүтээгдэхүүн, сүү, сүүн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлд хамаарах зарим зүйл заалтуудыг Мах, махан...
  • 20/05/13

    Хиам, махан бүтээгдэхүүний семинарт оролцохыг урья

    ОХУ-ын “ Аромадон“ компаниас жил бүр уламжлал болгон зохиогддог хиам, махан бүтээгдэхүүний амтлагч, нэмэлтүүд орчин үеийн технологийн талаар явагддаг практик, семинар 2013 оны 6 сарын 14-15 –ны хооронд Сочи хотын  Лазеревск дүүргийн  Лоо тосгоны “Сокол “ бизнес төвд болно. Жич: Семинарт оролцох 2 хоногийн зардлыг “Аромадон“ компани хариуцах бөгөөд харин замын зардлыг мэргэжил...
  • 20/05/13

    “Bakery China-2013 үзэсгэлэнд урьж байна

    БНХАУ-ын Шанхай хотод жил бүр зохион байгуулагддаг “Bakery China-2013” олон улсын үзэсгэлэн худалдаа 2013оны 5-р сарын 20-22 -ны өдрүүдэд болох гэж байна. Уг үзэсгэлэн талх, гурилан бүтээгдэхүүн, бялуу үйлдвэрлэлийн үндсэн болон туслах түүхий эд, тоног төхөөрөмж,  сав баглаа боодол, дэвшилтэт технологийн шийдэл,  эрүүл ахуй зэрэг чиглэлээр явагдана. Мэдээллийг хавсралт файлаар явууллаа. Үзэсгэлэн 5 сарын ...
  • 20/05/13

    Х.Гиймаа: Хүнсний аюулгүй байдлыг мөрдөх цаг нь бо...

    -Хүнсний аюулгүй байдлыг хангах тухай хууль, Хүнсний тухай хууль нэгэнтээ батлагдаад хэрэгжээд явж байна. Энэ бол үндэсний хэмжээний аюулгүй байдлыг авч хэлэлцлээ гэж ойлгож, сайшааж байгаа хүмүүс их байна. Хууль батлалцахад оролцсон таны хувьд ч, мэргэжлийн хүний хувьд ч аваад үзвэл олон нийтэд нийцтэй хууль болсон болов уу Хүнсний аюулгүй байдалтай холбоотой хууль үнэхээр хэрэгтэй байсан.  Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй...
  • 12/05/13

    “Саке-2013” спортын тэмцээн боллоо

    Бялуу үйлдвэрлэгчдийн дунд “Cake-2013” сагсан бөмбөг, ширээний теннис гэсэн хоёр төрлөөр 2013 оны 5 дугаар сарын 12-нд МҮЭСТО-д тэмцээн боллоо. Уг тэмцээнийг энэ удаа Тэнгэрийн хишиг ХХК амжилттай зохион байгуулсан юм. Сагсан бөмбөгийн тэмцээнд Жүр үр, Батбайгаль, Тэнгэрийн хишиг, Хатанбэр, Мөнхундармал, Эрмонбилэг, Сумангүн ХХК-ийн эрэгтэй-5, эмэгтэй-6 баг, ширээний теннисийн тэмцээнд эрэгтэй, эмэгтэй төрлөөр ху...
  • 28/01/13

    Л.Дамдинсүрэн: Чанартай сүүнд л урамшуулал өгөх хэ...

    Төр засгийн зүгээс сүүний салбарт ямар бодлого хэрэгжүүлэх ёстой болон сүүнд өгөх урамшууллыг хэрхэн олгох нь зүйтэй талаар Монголын Хүнсчдийн Холбооны Хүндэт Ерөнхийлөгч, зөвлөх инженер, Техникийн Шинжлэх ухааны доктор (Sc.D), ШУТИС, Хүнс биотехнологийн сургууль багш Л.Дамдинсүрэнтэй ярилцлаа. -Нэг литр сүүнд 500 төгрөгний урамшуулал олгох нь хэр зүйтэй вэ. Та мэргэжлийн хүний зүгээс үүнийг юу гэж харж байна. Танд нэмэх санаа...
Нийт 11 хуудас/209 мэдээ