Монголын хүнсчдийн холбоо
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
М.Нармандах

Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал

Д.Тэрбишдагва

Монголын хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч

2019 2020 2021 2022 2023
Нийт 232 мэдээ байна.
  • 11/08/14

    Шилийн гол аймгийн уламжлалт цагаан идээний анхдуг...

    Шилийн гол аймгийн төв нь Шилийн хот. Тус аймгийн эдийн засаг нь уул уурхай, хөдөө аж ахуйдтулгуурлана. Шилийн гол аймаг нь хойд талаарааМонгол улс, зүүн талаараа ӨМӨЗО-ны Улаанхад,Тонгляо, Хянган, баруун талаараа Улаанцав, өмнө талаараа Хэбэй мужтай хиллэнэ.Нийт 1 036 000 хүн амтай. Монгол үндэстэн 30 хувийг эзэлнэ. Гол онцлог нь: Газар нутаг уудам. Нийт 202580 км² газар...
  • 13/06/14

    ТАЧИ чаналгын шугам ашиглалтанд орлоо

    Эрүүл хүнс таны сонголт уриатай “Талх Чихэр” ХК-ийн чаналгын шинэ шугамын нээлтийн үйл ажиллагаа болж шинэ бүтээгдэхүүнүүд худалдаанд гарлаа. Нээлтийн үйл ажиллагаанд БНЧУ-аас Монгол улсад суугаа онц бөгөөд бүрэн эрхт элчин сайд хатагтай Ивана Гролова, FPM Mongoliaкомпанийн захирал Didier Lee Goff, Монголын хүнсчдийн холбооны Гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаа, СХД-ийн засаг даргын орлогч О.Ганаа  зэрэг 100 гаруй зочи...
  • 13/06/14

    Хүнсээ хэмнэе аян дэлхий даяар эхэллээ

    “Хүнсээ Хэмнэе” Ази Номхон Далай бүс дахь Компанит Ажил  нь олон нийтэд хүнсний хорогдол болон хаягдлын хэмжээний талаарх сурталчлан, хүнсний хаягдал болон хорогдлыг багасгах талаарх үйл ажлыгаа дэмжих зохистой хэрэглээг дэмжих зорилготой .   Өнөөдөр дэлхийн хэмжээнд хүн амын хүнсний хэрэгцээнд үйлдвэрлэж буй үр тарианы 30%,  сүү, сүүн бүтээгдэхүүний 20%, хүнсний ногоо, жимс жимсгэнийн 45%, мах, маха...
  • 26/05/14

    Х.Гиймаа: Валютын ханшны өсөлтөөс болж зарим үйлдв...

    Улсын хэмжээнд нийт 1400 хүнсний үйлдвэр ажиллаж байна. Эдгээр үйлдвэр техник, технологио шинэчилж, бүтээгдэхүүнийхээ нэр төрлийг нэмэгдүүлж байгаа ч эдийн засгийн хүндрэлийг даван туулах чадвар сул байна. Засгийн Газраас импортыг орлох бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг дэмжих хүрээнд хүнсний салбараас 17 төслийг шалгаруулсан ч санхүүжилт нь хүлээлт үүсгээд байна. Өнгөрсөн оноос Монголд Хүнсний тухай хуулийн шинэчилсэн найруулга, Х...
  • 31/03/14

    Монголын хүнсчдийн холбооны 6-р их хурал болж өнгө...

     Энэ салбарт шинэ технологи, олон улсын стандартыг тодорхой хэмжээгээр нэвтрүүлж байгаа. Энэ бүгдийн илэрхийлэл гэж Монголын хүнсчдийн холбооны 6-р их хурлын зарим төлөөлөгчид хэлж байлаа. Монголын хүнсчдийн холбооны 6-р их хурал болж өнгөрсөн 4 жилд хийсэн ажлаа тайлагнан ирэх 4 жилд хийх ажлаа төлөвлөлөө. Холбооны ээлжит их хуралд 200 орчим төлөөлөгчид оролцож байгаагийн 80-аад хувь нь хөдөө орон нутгаас хүрэлцэн иржээ....
  • 31/03/14

    Хүнсний аюулгүй байдал хэвийн хэмжээнд байгаа

    Монголын хүнсний эрүүл ахуй хангалт аюултай хэмжээнд хүрсэн. Дотооддоо үйлдвэрлэж байгаа болоод импортоор орж ирж байгаа бүтээгдэхүүний байж болох хэмжээнээсээ давсан нэмэлт бодистой байдаг гэсэн мэдээлэл байгаа юм. Хүнийг ходоодоор нь захирч болно гэсэн үг байдаг. Тиймээс улсын аюулгүй байдлын хамгийн эхэнд хүнсийг тавих хэрэгтэй.  Энэ дагуу 2011 онд хүнсний аюулгүй байдлыг хангах хөтөлбөр гаргаж байсан юм. Үүнээс хойш и...
  • 27/03/14

    Хуримын бялууны шилдэг чимэглэлийг “Батбайгаль-ийн...

    Монголын хүнсчдийн холбооны дэргэдэх Бялуу үйлдвэрлэгчдийн зөвлөлөөс “Бялуу чимэглэх ур чадвар"-ын улсын анхдугаар тэмцээнийг өчигдөр амжилттай зохион байгууллаа. Уралдаанд “Атар өргөө”, “Талх чихэр”, “Батбайгаль”, “Жүр үр”, “Наран ТИСТ”, “Монкек” зэрэг арав гаруй үндэсний үйлдвэрлэгч оролцлоо. Тэмцээн Технологийн дээд сургууль дээр хоёр үе шаттайгаа...
  • 26/03/14

    Хадны завсар хавчуулагдсан хүнс үйлдвэрлэгчид

    Vip76.mn сайтаас Монголын Хүнсчдийн Холбоотой хамтраад “Хүнс үйлдвэрлэгчдэд учирдаг саад бэрхшээл” сэдвээр үйлдвэрлэгч, хэрэглэгчийн эрх ашгийг хамгаалах зарим байгууллага болон уншигчдын дунд  онлайн хэлэлцүүлэг өрнүүллээ. Хэлэлцүүлгийн хүрээнд нийт 28 үйлдвэрлэгч, хүнсний салбарын мэргэжилтнүүд ярилцлага өгч, санал бодлоо илэрхийллээ. Түүнчлэн ШӨХТГ болон Нийслэлийн хэрэглэгчийн эрх ашгийг хамгаалах нийгэмлэ...
  • 14/03/14

    Хүнсний үйлдвэрүүдийн дунд спортын арга хэмжээ анх...

    Хүнсний аж үйлдвэрийн ажилтны баярыг угтсан спортын гурван төрөлт наадам эхэллээ. 13 хүнсний үйлдвэр оролцож байгаа энэ удаагийн наадмыг хүнсний манлай үйлдвэр “АПУ” компани зохион байгуулж байгаа юм. Өнөөдрийн нээлтийн ажиллагаанд Шадар сайд Д.Тэрбишдагва болон хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаа нар оролцлоо. Энэ онд “АПУ” ХК-ны 90 жилийн ой тохиож байна. Ойн баяраа тохиолдуулан хүнсний үйлд...
  • 11/03/14

    Таван хошуу малынхаа сүүгээр брэнд үйлдвэрлэх нь з...

    “Таван хошуу малынхаа сүүгээр брэнд бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх боломж бий юу” сэдвээр энэ удаагийнхаа редакцийн уулзалтыг зохион байгууллаа. Монголын Хүнсчдийн холбооны хүндэт ерөнхийлөгч, шинжлэх ухааны доктор Л.Дамдинсүрэн, ШУТИС-ийн доктор Ц.Батсүх, Үйлдвэр, хөдөө аж ахуйн яамны Хөдөө аж ахуйн үйлдвэрлэлд шинжлэх ухааны ололт нэвтрүүлэх төвийн захирал Л.Дуурсах, Хүнсний үйлдвэрийн бодлогын хэрэгжилтийг зохицуулах г...
  • 05/03/14

    "Хүнсний нэмэлт-Талх, гурилан бүтээгдэхүүний үйлдв...

    Монголын Хүнсчдийн Холбооноос Хүнсний тухай, Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлыг хангах тухай хуулийг хэрэгжүүлэх ажлын хүрээнд олон ажлуудыг хийж байна. Хууль хэрэгжүүлэхтэй холбогдож гарсан дүрэм, журмын талаарх мэдээллийг “Хүн ба Хүнс” сэтгүүлээр дамжуулан үйлдвэрлэгчдэд хүргэх, эрүүл ахуй, үйлдвэрийн зохистой дадлыг хэвшүүлэн ажиллахад мэдлэг, мэдээлэл өгөх чиглэлээр үйлдвэрлэгчдэд нэн хэрэгцээтэй гарын авла...
  • 05/03/14

    Сүүний салбарын хөгжилд анхаарна

    Монголын Хүнсчдийн Холбоо Глобал коммунитс ОУБ-ын EMIRGE хөтөлбөртэй 2014 оны хоёрдугаар сарын 26-ны өдөр Сүүний салбарын ЭМЯ нэмүү өртгийн сүлжээнд оролцогч талуудын харилцаа, хамтын ажиллагааг сайжруулах, сүү, сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн чанар, үйлдвэрлэлийг нэмэгдүүлэхэд хамтран ажиллах санамж бичигт гарын үсэг зурлаа. Хамтын ажиллагааны хүрээнд “Сүүний салбарын хөгжлийн гарц” цуврал хэлэлцүүлгийг хамтран з...
  • 21/02/14

    Т.Сансармаа: Санхүүгийн эх үүсвэрүүдийг яг бизнесэ...

    "Траст трейд" компаний гүйцэтгэх захирал Т.Сансармаатай ярилцлаа. - Хүнсний салбар бол их өвөрмөц, нарийн ажиллагаа шаардсан салбар. Энэ салбарт жижиг дунд үйлдвэрлэл эрхэлдэг хүмүүст ямар бэрхшээл тулгардаг вэ? Манай компани 1990 ээд оны сүүл, 2000 оны эхээр хүнсний үйлдвэрлэлийн салбарт хөл тавьж, үйл ажиллагаа эхлүүлж байсан. Тэр үеийг бодвол өнөөдөр хүнсний хангамж, хүртээмжийн асуудал ард хоцорч, эрүүл ахуй, баталгаат бай...
  • 29/11/13

    Х.Гиймаа: Импортлогч өөрийн импортолсон бүтээгдэхү...

    Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаатай Хунсний аюулгүй байдлыг хангах тухай хууль, Хүнсний тухай хуулийн зарим зүйл заалтын талаар ярилцлаа. -Хүнсний аюулгүй байдлыг хангах тухай хууль, Хүнсний тухай хууль хэрэгжээд явж байна. Энэ бол үндэсний хэмжээний аюулгүй байдлыг хамгийн чухал хууль. Хууль батлалцахад оролцсон мэргэжлийн хүний хувьд хуулийг хэр сайн болсон гэж дүгнэж байгаа вэ? -Хүнсний аюулгүй байдалт...
  • 23/10/13

    Х.Гиймаа: Монголчууд өлсгөлөнд нэрвэгдэж хүнсний х...

    Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаатай ярилцлаа. -Саяхан дэлхийн хүнсний өдөр тохиосон. Энэ өдрөөр дэлхийн олон улс өлсгөлөнд нэрвэгдэж, хоол хүнсний хомсдолд орсон тухай мэдээлж байна. Монгол Улсын хүнсний хангамжийн талаар юу хэлэх вэ? -Монголчуудад мах, сүү, цагаан идээ нь байна. Дээр нь улаан буудай, гурилынхаа хангамжид айлтгүй боллоо гэж ярьж байна. Гэхдээ дэлхийн улс орнуудын хүнсний хэрэглээнд тодорх...
  • 14/10/13

    Хүнсний аюулгүй байдлыг хамгаалахад нэг алхам ураг...

    Засгийн газрын ээлжит хуралдаанаар зээл тусламжаар авах болон өндөр эрсдэлтэй хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүн импортлоход ачилтын өмнөх хяналт, шалгалт хийх журмыг хэлэлцэн, баталлаа. Энэхүү журам нь 7 зүйл, 23 заалтаас бүрдэх бөгөөд өндөр эрсдэлтэй хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүнийг Монгол Улсад импортлоход тавигдах шаардлага, мэдээлэл солилцох, эрсдэлийн үнэлгээ хийх, өндөр эрсдэлтэй хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүний импорты...
  • 18/09/13

    Өргөн хэрэглээний 99 нэрийн хүнсний бүтээгдэхүүний...

    Хүнсний бүтээгдэхүүний хичнээн хувь нь гадаадынх, хичнээн хувь нь дотоодынх байдаг тухай судалгаа, тоо баримт төдийлөн байдаггүй. Гэтэл хүнсний аюулгүй байдал үндэсний аюулгүй байдалд хүчтэй нөлөөлдгийг мэргэжилтнүүд хэлдэг. Тиймд монгол хүний хамгийн их хэрэглэдэг хүнсний бүтээгдэхүүнийг заавал өөрийнхөө улсад үйлдвэрлэх ёстойг онцолж байна. Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаа: Дэлгүүрийн лангуун дээр орж х...
  • 05/09/13

    “Намрын ногоон өдрүүд” нэгдсэн арга хэмжээ үргэлжи...

    Монгол Улсын Засгийн газраас “НАМРЫН НОГООН ӨДРҮҮД” нэгдсэн арга хэмжээг хүн амын хүнсний хангамж, аюулгүй байдлыг сайжруулах, эх орны хөрсөнд тарьж ургуулсан шинэ ургацын жимс ногоо, хүнсний үйлдвэрийн бүтээгдэхүүний дээжийг хямд үнээр хэрэглэгчдэд хүргэх, сурталчлах, төрийн болон төрийн бус байгууллага, аж ахуйн нэгж, иргэд, хэрэглэгчдийн хамтын ажиллагааг өргөжүүлэх, харилцан туршлага солилцох зорилгоор уламжлал...
  • 08/08/13

    Ж.Мөнхбат: Сүүний бизнес дэндүү задгай байна

    Шинэ Зеланд улсад үйлдвэрлэсэн импортын хуурай сүү болон хүүхдийн сүүн тэжээлийн найрлагаас аюултай бактери илэрч томоохон хэрэглэгч болох ОХУ, БНХАУ тус бүтээгдэхүүнээ зах зээлээс эргүүлэн татаж байна. Тэгвэл манай улсын импортын хуурай сүүний хэрэглээний 90 хувь нь Шинэ Зеландаас ирдэг болохыг албаныхан мэдэгдсэн. Ялангуяа нийслэлчүүдийн хэрэглэж байгаа сүү, сүүн бүтээгдэхүүний 80 хувийг хуурай сүү, 20 хувийг үнээний цэвэр с...
  • 07/08/13

    Фонтерра үйлдвэрийн уургийн хатаасан бэлдмэл нянга...

    Шинэ–Зеланд улсын Фонтеррад 2012 оны 5 дугаар сард үйлдвэрлэсэн WPC80 код бүхий шар сүүний уургийн хатаасан бэлдмэлийг ашиглан  үйлдвэрлэсэн БНХАУ-ын Dumex Хүүхдийн тэжээлийн үйлдвэр, Hangzhou Wahaha, France’s Danone болон Coca-Cola компанийн БНХАУ дахь салбар үйлдвэрийн зарим бүтээгдэхүүн (хүүхдийн сүүн тэжээл, өндөр хэмд ариутгасан ундны сүү, йогурт, тамирчдад зориулсан уургийн бэлдмэл)амьсгал боож, бул...
Нийт 12 хуудас/232 мэдээ