Монголын хүнсчдийн холбоо
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
М.Нармандах

Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал

Д.Тэрбишдагва

Монголын хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч

2025 2026 2027 2028 2029
Нийт 259 мэдээ байна.
  • 28/04/15

    Тусламжийн цуваа зүүн аймгийг зорилоо

    Гамшгаас хамгаалах улсын штабаас гаргасан шийдвэрийн дагуу Хүнс, хөдөө аж ахуйн яамнаас харьяа байгууллагууд, олон улсын төсөл, хөтөлбөрийн газрууд, хамаарах хүнсний үйлдвэрүүдээ зүүн аймгуудад гарсан хээрийн түймрийн аюулыг багасгах, хор уршгийг арилгах, сэргээн босгох үйл ажиллагаанд зориулж хандив, тусламжийн аян зохион байгуулж байгаа.     Энэхүү аяны хүрээнд цугласан тусламжийг хүргэхээр Хүнс хөдөө аж ахуйн сайд...
  • 22/04/15

    Талх, гурилан бүтээгдэхүүний сургалт болж өнгөрлөө

    Монголын Хүнсчдийн Холбоо Монголын Хүнсчдийн Холбооны дэргэдэх “Талх, гурилан бүтээгдэхүүний мэргэжлийн зөвлөл”-өөс үйлдвэрлэгчдэд зориулж 2015 оны 4 дүгээр сарын 15-ны өдрөөс 4 дүгээр сарын 17-ны хооронд 4-6 төрлийн талх, 3-5 төрлийн нарийн боов, бялуу үйлдвэрлэх технологи, жор найрлага, түүхий эд бүтээгдэхүүний онцлог шинж чанарын талаар мэргэжлийн багш онол, дадлагын хичээлийг удирдан явууллаа.  Сургалтыг Б...
  • 20/04/15

    Мах импекс ISO9001:2008 олон улсын стандартыг нэвт...

    “Мах Импекс” ХК-ийн “Хиам консервийн үйлдвэр ISO9001:2008 олон улсын чанарын удирдлагын тогтлолцоог нэвтрүүлж гэрчилгээгээ гардан авсан баяр өдөр тохиож байна. Энэхүү чанарын удирдлагын тогтлолцоо нь Швейцарийн Женев хотод олон улсын стандартын байгууллагаас гаргадаг мянга мянган стандартуудын нэг аж. Уг стандартыг нэвтрүүлснээр бүтээгдэхүүний чанар сайжирч, хэрэглэгчийн сэтгэл ханамжийг дээшүүлж, байнгын хян...
  • 04/04/15

    Орлогыг хязгаарласан дугаарын хязгаарлалт

    Ажилдаа явах хүн өглөөнийхөө цайн дээр хажуугийн дэлгүүрээс шив шинэхэн бүтээгдэхүүн аваад идвэл мэдээж сайхан. Тэгвэл тийм байлгахын төлөө ажилладаг, манай хотын хамгийн эртэч хүмүүсийн нэг бол хүнсний үйлдвэрийн борлуулагчид, түгээгчид. Өнөөдөр Улаанбаатарт ажиллаж буй үйлдвэрүүдийн түгээгчид хотын түгжрэлээс амжиж гэрээт дэлгүүрүүддээ түгээлт хийхийн тулд шөнө дунд цугларч, үйлдвэр дээрээ цайгаа уучихаад гардаг. Гэвч 2012 о...
  • 30/03/15

    Монголын хүнсний салбар үүсч хөгжсөний 85 жилийн о...

    Монголын Хүнсчдийн холбоо Монголын хүнсний аж үйлдвэрийн ажилтан, ажилчдын баярын өдрийг тохиолдуулан зохион байгуулсан “Спортын наадам”, “Монголын хүнсний аж үйлдвэрийн салбарын хөгжил” баярын хурал, “Баярын цэнгүүн” гээд бүх арга хэмжээнд хамтран оролцсон аж ахуйн нэгж, байгууллага салбарын нийт ажилтан, ажиллагсад үе үеийн ахмадууд, зорилго нэгт хамт олонТа бүхэндээ баярлаж талархсанаа ил...
  • 20/03/15

    Эдийн засгийн түншлэлийн тухай хэлэлцээрийг танилц...

    Эдийн засгийн түншлэлийн тухай Монгол Улс, Япон улс хоорондын хэлэлцээрийн танилцуулгыг өнөөдөр Аж үйлдвэрийн яамнаас хийлээ. Хэлэлцээр танилцуулах үйл ажиллагаанд Аж үйлдвэрийн яамны Худалдааны бодлого зохицуулалтын газрын дарга Б.Золтуяа, ахлах мэргэжилтэн Д.Эрдэнэ-Очир, мэргэжилтэн Д.Сувдаа, Г.Туяа нар болон үйлдвэрлэгчид, мэргэжлийн холбоод, хувийн хэвшлийнхний төлөөлөл оролцож санал, бодлоо солилцсон юм. Эдийн засгийн түн...
  • 19/03/15

    Ил тод хяналт шалгалтын шинэ тогтолцоонд шилжлээ

    Мэргэжлийн хяналтын байгууллагын хяналтын чиглэл бүрээр бизнес эрхлэгчид, төрийн байгууллага, улсын байцаагчид, мэргэжлийн холбоодын оролцоо, идэвх, дэмжлэгтэйгээр 174 хяналтын хуудсыг боловсруулан гаргаж дууслаа. Хяналтын хуудас нь хууль ёсны баримт бичиг бөгөөд хяналтын хуудсанд бизнесийн дагаж мөрдөх ёстой норм, норматив, дүрэм журмын асуумж багтдаг бөгөөд байцаагчийн шалгалтын хүрээг ил тод, нээлттэй болгож өгсөн хамгийн ч...
  • 24/02/15

    “Сүүтэй Монгол” аян дөрвөн сар үргэлжилнэ

    Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Цахиагийн Элбэгдоржийн ивээл доор зохион байгуулагдаж буй  “Сүүтэй Монгол” үндэсний аян нээлтээ хийлээ. Монголын Хүнсчдийн Холбоо, сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэгчдийн санаачилгаар ХХААЯ, төрийн болон төрийн бус, олон улсын байгууллагуудтай хамтран хүн амын сүү, сүүний бүтээгдэхүүний хэрэглээг нэмэгдүүлэхэд энэхүү аяны зорилго чиглэж байгаа юм.  Монгол Улсын хүн амын сүү, сүүн бүтээ...
  • 23/02/15

    “MONGOLIA OPEN-2015” тэшүүрийн олон улсын тэмцээн ...

    Монгол Улсын Ерөнхийлөгчийн ивээл дор зохион байгуулагдаж буй “Сүүтэй Монгол” Үндэсний аяны хүрээнд Сүү, сүүн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл эрхлэгч аж ахуйн нэгжүүд 2015 оны 2 дугаар сарын 21, 22-ны өдрүүдэд Улаанбаатар хотноо зохион байгуулагдсан “MONGOLIA OPEN-2015” Гүйлтийн тэшүүрийн залуучуудын Олон улсын аварга шалгаруулах тэмцээнийг сүүн бүтээгдэхүүнээр ивээн тэтгэж оролцлоо. Энэхүү тэмцээнд...
  • 17/02/15

    “Сүүтэй Монгол” аян эхэллээ

    Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Цахиагийн Элбэгдоржийн ивээл доор зохион байгуулагдаж буй  “Сүүтэй Монгол” үндэсний аян нээлтээ хийлээ. Монголын Хүнсчдийн Холбоо, сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэгчдийн санаачилгаар ХХААЯ, төрийн болон төрийн бус, олон улсын байгууллагуудтай хамтран хүн амын сүү, сүүний бүтээгдэхүүний хэрэглээг нэмэгдүүлэхэд энэхүү аяны зорилго чиглэж байгаа юм.  Монгол Улсын хүн амын сүү, сүүн бүтээ...
  • 03/02/15

    “Арвайн Үндэс” компани Хүнсний Манлай үйлдвэрийн н...

    Байгальд ээлтэй дэвшилтэт технологи нэвтрүүлэн, шинэ бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг эзэмшиж дотоод, гадаад зах зээлд идэвхитэй үйл ажиллагаа явуулж байгаа аж ахуй нэгжийг Хүнсний манлай үйлдвэрээр өргөмжилдөг. Жил бүр энэ бүх шалгуурыг хангасан гэсэн үйлдвэрүүд манайд олноороо хүсэлт тавьдаг. Гэхдээ бид маш сайн шалгаж, нягталж, бүх шалгуурыг 100 хувь биелүулсэн үйлдвэрт “Хүнсний манлай үйлдвэр” өргөмжлөл олгодог. Жу...
  • 30/12/14

    Х.Гиймаа: Буруу ташаа мэдээллийг хэрэглэгчдэд хүрг...

    Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаатай ярилцлаа. -Монгол улсын хэмжээнд Хүнсний нэмэлтийн хэрэглээ ямар түвшинд байна вэ ? Юуны өмнө хүнсний нэмэлт бодисын талаар ойлголт өгөх нь зүйтэй байх. Хүнсний нэмэлт бодис гэдэгт хүнсний бүтээгдэхүүний үндсэн бүрэлдэхүүн хэсэг болдоггүй, тэжээллэг шимт чанаргүй, харин бүтээгдэхүүнд төрөл бүрийн амт үнэр, өнгө өгөх, бүтээгдэхүүний биет байдлыг сайжруулах зорилгоор биеж...
  • 05/12/14

    Европын сэргээн босголт хөгжлийн банкны төсөлтэй х...

    Европын сэргээн босголт хөгжлийн банкны (ЕСБХБ) санхүүжилттэй холбоодын чадавхыг бэхжүүлэх талаар хэрэгжүүлэх төсөлтэй хамтрахаар боллоо. Уг төсөл нь мэргэжлийн холбоодын үйл ажиллагааны загвар үйлчилгээ, удирдлагын ур чадварыг сайжруулах зорилгоор холбоодод олон улсын туршлагыг нэвтрүүлэх, зорилго, стратегиа хэрхэн тодорхойлох талаар зөвлөгөө өгөх, гишүүдийн ашиг сонирхлыг хэрхэн төлөөлөх, илэрхийлэх, гишүүдэд зориулсан бодит...
  • 18/11/14

    Хүнсний нэмэлтийн талаар хэлэлцүүлэг өрнүүлэв

    МХЕГ-ын ХХААҮҮХГ-аас “Хүнсний үйлдвэрлэл, үйлчилгээнд ашиглагдаж буй хүнсний нэмэлтийн импортлолт, худалдаалалт, хэрэглээний байдал, цаашид анхаарах асуудал” сэдэвт хэлэлцүүлгийг 2014оны 11-р сарын 14-ний өдөр зохион байгууллаа. Хэлэлцүүлэгт Мэргэжлийн хяналтын ерөнхий газар, НМХГ, Үйлдвэр хөдөө аж ахуйн яам, Стандарт хэмжил зүйн газар, Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэн, ШУТИС, “Монголын хүнсчдийн холбоо”...
  • 14/11/14

    Хүнсний аж үйлдвэрийн салбарт европ технологи нэвт...

    Хүнсний аж үйлдвэрийн салбарт дэвшилтэт техник технологи нэвтрүүлэх, мах, сүү, шар айрагны үйлдвэрүүд болон Үйлдвэрлэл технологийн парк байгуулах семинар болж өнгөрлөө Үүнд Монголын Хүнсчдийн Холбооны дэргэдэх мах махан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн мэргэжлийн зөвлөл, сүү сүүн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийн тогтвортой хөгжлийг хангах мэргэжлийн зөвлөл, исгэлт ус ундаа жүүс үйлдвэрлэлийн мэргэжлийн зөвлөл болон Чех Улсын хөрөнгө ору...
  • 13/11/14

    МУ-ын стандартчилалын тогтолцоог боловсронгуй болг...

    Хүнсний хэрэглээний бараа бүтээгдэхүүнийхээ 60 гаруй хувийг импортоор хангадаг манай улсын хувьд хүнсий аюулгүй байдал чухал асуудал. Гэтэл өнөөдрийн мөрдөгдөж байгаа стандартууд чөлөөт зах зээлийн тогтолцоотой манай улсад хоцрогдсон гэдгийг европын холбооны хүнсний аюулгүй байдлыг чадавхижуулах багийнхан нотлож байна. Хүнсний аюулгүй байдлын асуудал үүгээр дуусахгүй. Тодруулбал дотоодын хүнсний аюулгүй байдлыг хангах дээр ч а...
  • 07/11/14

    Малын үржлийн ажлын стратеги сэдэвт хэлэлцүүлэг бо...

    Малын удмын сан, эрүүл мэндийг хамгаалах тухай хуулийг шинэчилж, Малын генетик нөөцийн тухай хуулийг боловсруулж үзэл баримтлалыг батлуулахаар салбарын эрдэмтэд ажиллаж байна. Үүнтэй уялдуулан зайлшгүй хийх ажил бол “Малын үржлийн ажлын стратеги төлөвлөгөө”-г шинэчлэн боловсруулах явдал юм.  Энэхүү төлөвлөгөөг 2021 он хүртэл хэрэгжүүлэхээр боловсруулж гаргасан байгаа боловч амьдрал дээр хэрэгжих шатанд учир ду...
  • 06/11/14

    Дэлхийн хүнс үйлдвэрлэлд 2000 гаруй хүнсний нэмэлт...

    Даяарчлагдаж буй өнөө үед хүнсний аж үйлдвэрийн салбарт дэвшилтэт техник, технологи нэвтэрч, хүнсний олон нэр төрлийн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэж, тэдгээрийн найрлагад орж буй түүхий эд, хүнсний нэмэлт бодисын нэр төрөл ч эрс нэмэгдэж байна. Хүнсний бүтээгдэхүүний технологийн зориулалтаар хадгалах хугацааг уртасгах, мэдрэхүйн үнэлэмжийг сайжруулах, биет байдал, өнгө үзэмжийг дээшлүүлэх зорилгоор ашиглаж буй хүнсний нэмэлт бодисын ...
  • 06/11/14

    Х.Гиймаа: Баримтгүй мэдээллээр үйлдвэрлэгчдийн нэр...

    Хүнсний нэмэлт бүтээгдэхүүний талаар иргэд нэгдсэн ойлголтгүй байна. Хүнсний нэмэлт гэдэг нь хүнсэнд амт, үнэр, өнгө, биет байдлыг сайжруулах үүднээс хийдэг бодис юм. Манай улсад ямар төрлийн нэмэлт бүтээгдэхүүнүүдийг хориглодог болохыг шинжилгээгээр тогтоох нь чухал байгаа аж. Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаа “Олон улсын  мэдээллийг ямар ч баримт нотолгоогүйгээр мэдээллийн хэрэгслээр дамжуула...
  • 30/10/14

    “Үндэсний бүтээн байгуулалтын дээд шагнал-Төрийн г...

    Нийслэлийн ЗДТГ-аас Улаанбаатар хотын хөгжил дэвшилд томоохон бодитой хувь нэмэр оруулсан, олон улсын стандарт, шаардлагад нийцсэн орчин үеийн техник технологийн шинэ шийдэлтэй, бүтээн байгуулалтыг цогцлоосон шилдэг аж ахуйн нэгж, байгууллагыг шалгаруулах зорилгоор “Нийслэлийн бүтээн байгуулалтын дээд шагнал” гардуулах ёслолын ажиллагааг Нийслэлийн 375 жилийн ойг угтан 2 дахь жилдээ зохион байгууллаа. Өнгөрсөн жил ...
Нийт 13 хуудас/259 мэдээ