Монголын хүнсчдийн холбоо
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
М.Нармандах

Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал

Д.Тэрбишдагва

Монголын хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч

2025 2026 2027 2028 2029
Нийт 259 мэдээ байна.
  • 05/10/17

    “Шинэ хөдөө” төслийг дэмжиж ажиллана

    УИХ-ын гишүүн Ж.Бат-Эрдэнэ, Үндэсний хөгжлийн газрын Салбарын хөгжлийн бодлого зохицуулах газрын дарга Д.Эрдэнэбаяр, Судалгаа шинжилгээний албаны дарга А.Мөнхболд нар “Шинэ хөдөө” төслийн хүрээнд  ХАА-н салбарын мэргэжлийн холбоодын  удирдлагуудыг хүлээн авч уулзлаа. ХАА-н үйлдвэрлэлийг хөгжүүлэх замаар хүн амыг ажилтай, орлоготой болгох, эдийн засгийг эрчимжүүлэх, хөдөөд томоохон шинэчлэл хийх тус төслий...
  • 04/10/17

    М.Говьсайхан: Татвар бага, хяналт сул улс чанаргүй...

    Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулгын санаачилгаар Ерөнхийлөгчийн тамгын газар, ХХААХҮЯ, Монголын Хүнсчдийн Холбоо хамтран “Хүнсний аюулгүй байдал” сэдвийн үндэсний чуулган 9 сарын 12 -нд зохион байгуулсан. Чуулгантай холбогдуулан Монголын Хүнсчдийн холбооны Гүйцэтгэх захирал М.Говьсайхантай ярилцлаа. -Өнгөрсөн сард “Хүнсний аюулгүй байдал” сэдэвт үндэсний чуулган зохион байгуулагдлаа. Чуулганаас ямар үр...
  • 29/09/17

    Монгол үйлдвэр дэлхийн стандартаар батлагаажлаа

    Алтан Жолоо группийн 100хувийн хөрөнгө оруулалттай, шингэн хүнсний салбарт тэргүүлэгч хүнсний манлай үйлдвэр “Арвайн Үндэс” компанийн шар айрагны үйлдвэр нь   хүнсний аюулгүй байдлын удирдлагын тогтолцоо ISO 22000:2005 стандартыг нэвтрүүлж, олон улсын аудитын байгууллагаар баталгаажуулж батламжаа гардан авлаа. Олон улсын стандартад нийцсэн эрүүл аюулгүй хүнс үйлдвэрлэхийг эрхэм зорилгоо болгон ажилладаг ...
  • 22/09/17

    "Хүн ба Хүнс" сэтгүүлийн шинэ дугаар худалдаанд га...

    Хүн ба хүнс сэтгүүл нь МУ-ын Шинжлэх Ухааны Академиас хүнсний үйлдвэрлэл, үйлчилгээ, маркетинг, менежмент, эрдэм шинжилгээний бүтээл нийтлэх эрхийг олгосон хүнсний салбарын цорын ганц сэтгүүл билээ. Сэтгүүлдээ хүнсний аж үйлдвэрийн салбарт хийгдсэн шинжлэх ухаан, эрдэм шинжилгээ судалгаа, туршилтын ололт амжилт, олон улсын хэмжээнд нэвтрүүлж буй шинэ техник технологи, шинэ, шинэчилсэн бүтээгдэхүүн болон үйлдвэрлэгч, хэрэглэгчд...
  • 13/09/17

    Монгол улсын Ерөнхийлөгч хүнсний аюулгүй байдлын а...

    Бид газар нутгийнхаа ердөө нэг хувьд газар тариалалт эрхэлж байна. ядаж 3 хувь болгоход цаг агаарын байдлаас үл шалтгаалж дотоодын хэрэгцээгээ хангаж, хоёр хөрш улс руугаа экспортлогч болох боломжтой юм. Боломжтой гэх энэ их тоо баримт, гарц шийдлүүдийг олон жил ярьж байгаа нь үнэн. Гэхдээ өнөөдөр бид зоригтой шийдвэр гаргах  гэж үйлдвэрлэгчдийг цуглууллаа гэж Монгол улсын Ерөн...
  • 12/09/17

    Хүнсний салбарт төр, хувийн хэвшил, төрийн бус бай...

    Өнөөдөр /2017.09.12/ Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулгын санаачилгаар Ерөнхийлөгчийн тамгын газар, ХХААХҮЯ, Монголын Хүнсчдийн Холбоо хамтран “Хүнсний аюулгүй байдал” сэдвийн үндэсний чуулган  зохион байгууллаа. Чуулганд Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулга, ХХААХҮ-ийн сайд П.Сэргэлэн, Монголын Хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал М.Говьсайхан, НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллагын Суурин төлөөлөгчийн ...
  • 11/09/17

    “Монгол Улсын хүнсний аюулгүй байдал” сэдэвт Үндэс...

    Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулгын санаачилгаар “Монгол Улсын хүнсний аюулгүй байдал” сэдвээр маргааш буюу 9 дүгээр сарын 12-ны өдөр Үндэсний чуулган зохион байгуулах гэж байна. Үндэсний чуулганыг нээж Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулга үг хэлэх бөгөөд Монгол Улсын Ерөнхийлөгчийн Тамгын газар, ХХААХҮЯ, Монголын хүнсчдийн холбоо, НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллага хамтран зохион байгуулна. Монгол Улсын хүнсн...
  • 31/08/17

    Гурилан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэгчид түүхий эдээ дот...

    Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулгын санаачилгаар Ерөнхийлөгчийн тамгын газар, ХХААХҮЯ, Монголын Хүнсчдийн Холбоо байгууллагууд хамтран “Хүнсний аюулгүй байдал” сэдвийн дор хэлэлцүүлэг зохион байгууллаа. Уг хэлэлцүүлэг 3 өдөр үргэлжилсэн бөгөөд Хүнсний ногоо, төмс, гурил, гурилан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн салбарыхны хуралдаан өчигдөр болж өнгөрлөө. Хэлэлцүүлэгт Монгол Улсын Ерөнхийлөгчийн Тамгын газрын дарга З.Энх...
  • 29/08/17

    Сүү, ундаа, тос үйлдвэрлэгчид тулгамдсан асуудал, ...

    Шинжилгээгээр гологдсон сүүг ихэвчлэн задгайгаар борлуулдаг Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулгын санаачилгаар “Монгол Улсын хүнсний аюулгүй байдал” сэдвээр ирэх 9 дүгээр сарын 12-нд үндэсний чуулган зохион байгуулна. Үндэсний чуулганы өмнө салбар хуралдаанууд зохион байгуулж байгаа бөгөөд 8 дугаар сарын 29-ний өдөр буюу өнөөдөр “Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, ундаа, савласан ус, тос үйлдвэрлэгчдийн тулгамд...
  • 29/08/17

    Монгол Улс жилд 600 сая гаруй литр сүү бэлтгэх бол...

    Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулгын санаачилгаар “Монгол Улсын хүнсний аюулгүй байдал” сэдвээр ирэх 9 дүгээр сарын 12-нд үндэсний чуулган зохион байгуулагдах билээ. Энэхүү Үндэсний чуулганаас өмнө салбар хуралдааныг зохион байгуулж байгаа бөгөөд өнөөдөр “Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, ундаа, савласан ус, тос үйлдвэрлэгчдийн тулгамдсан асуудал, шийдвэрлэх арга зам” сэдэвт салбар хуралдаан боллоо. Хэлэлцүүлгээ...
  • 29/08/17

    Мах махан бүтээгдэхүүн үйлвэрлэгчид тулгамдаж буй ...

     Ерөнхийлөгчийн тамгын газар, ХХААХҮЯ, Монголын Хүнсчдийн Холбоо байгууллагууд хамтран “Хүнсний аюулгүй байдал” сэдвийн дор хэлэлцүүлэг зохион байгуулж байна. Уг хэлэлцүүлэг 3 өдөр үргэлжлэх бөгөөд мах, махан бүтээгдэхүүн болон өндөг үйлдвэрлэлийн салбарыхны хуралдаан өчигдөр болж өнгөрлөө. Хэлэлцүүлэгт Монгол Улсын Ерөнхийлөгчийн Тамгын газрын дарга З.Энхболд, ХХААХҮЯ-ны Төрийн нарийн бичгийн дарга Л.Бая...
  • 29/08/17

    Монголчууд хүнсний аюулгүй байдалд анхаарал хандуу...

    Цэцэрлэгтээ өглөө инээгээд явсан хүүхэд орой нь хоолны хордлого авчихаад ирдэг эмгэнэлтэй явдал манай улсад бий. Бүр анги нийтээрээ хоолны хордлогод орсон тохиолдол ч цөөнгүй. Энэ бүх асуудлын учир шалтгааныг эрэлхийлбэл хүнсний аюулгүй байдал хэмээх томоохон сэдэв хөндөгдөнө. Харин уг сэдэв манай улсад тулгамдаж буй хамгийн чухал асуудлуудын нэг билээ. Өдрөөс өдөрт өргөжин тэлж буй худалдаа, үйлчилгээний салбарт хяналт дутагд...
  • 29/08/17

    М.Говьсайхан: Боловсруулах үйлдвэрүүд бүрэн хүчин ...

    Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулгын санаачилгаар Ерөнхийлөгчийн тамгын газар, ХХААХҮЯ, Монголын Хүнсчдийн Холбоо байгууллагууд хамтран “Хүнсний аюулгүй байдал” сэдвийн дор хэлэлцүүлэг зохион байгуулж байна. Уг хэлэлцүүлэг 3 өдөр үргэлжлэх бөгөөд мах, махан бүтээгдэхүүн болон өндөг үйлдвэрлэлийн салбарыхны хуралдаан өчигдөр болж өнгөрлөө. Хэлэлцүүлэгт Монгол Улсын Ерөнхийлөгчийн Тамгын газрын дарга З.Энхболд, ХХААХ...
  • 24/07/17

    Хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч, гүйцэтгэх захирал ...

    Холбооны УЗ-ийн дарга, гишүүд 2017 оны 5 дугаар сарын 19-нээс эхлэн гүйцэтгэх захирлыг сонгох ажлыг явуулсаны дүнд М.ГОВЬСАЙХАН томилогдсон билээ. Холбооны Ерөнхийлөгч Д.Тэрбишдагва, гүйцэтгэх захирал М.Говьсайхан болон УЗ-ийн гишүүд нар оролцож хөдөлмөрийн гэрээ байгуулах ажлыг өнөөдөр буюу 2017 оны 7 дугаар сарын 21-нд ажлын албаны байранд зохион байгууллаа. Энэ үеэр ерөнхийлөгч, УЗ-ын гишүүд гүйцэтгэх захиралд үүрэг чигл...
  • 05/06/17

    “MEAT EXPO CHINA”- мах, махан бүтээгдэхүүний олон ...

     Messe Frankfurt компанийн Шанхай дахь салбар компани,БНХАУ-ын Худалдаа, аж үйлдвэрийн яамны дэргэдэх Аж үйлдвэрийн эргэлтийн дэмжих төвтэй хамтран “MEAT EXPO CHINA”- мах, махан бүтээгдэхүүний олон улсын үзэсгэлэнг  2017 оны 9 сарын 14-17-ны өдрүүдэд Чангша хотынInternational Convention & Exhibition Centre–д зохион байгуулахаар боллоо. Тус үзэсгэлэнг мөн БНХАУ-ын Худалдаа, аж үйлдвэрийн яам, Хуй...
  • 21/04/17

    Нарийн боовны мэргэжилтнүүдийг чадваржуулах сургал...

    Нарийн боовны мэргэжилтнүүдийг хоёр өдрийн туршид дэвшилтэд технологид тулгуурлан үйлдвэрлэл эрхлэх сургалтанд хамрагдлаа.
  • 19/04/17

    Хөрөнгө оруулалтын ухаалаг бодлого Монгол Улсын ма...

     Дэлхийн Банк Группын гишүүн байгууллага болох Олон улсын санхүүгийн корпораци (ОУСК), Монгол Улсын ХХААХҮЯ, Үндэсний хөгжлийн газар (ҮХГ), Монголын Хүнсчдийн холбоо хамтран “Хөдөө аж ахуйн салбарын хөгжил: Хөрөнгө оруулалт ба дэлхийн үнэ цэнийн сүлжээ” хэлэлцүүлгийг 2017 оны 4 дүгээр сарын 18-ны өдөр Улаанбаатар хотноо зохион байгууллаа. Салбарын мэргэжилтнүүд, эрх бүхий зохицуулагч байгууллагуудын төлөөлөл б...
  • 05/04/17

    МХХ-ны Манлай үйлдвэрийн эзэд тодорлоо

    МХХолбооны Удирдах зөвлөлийн гишүүд, ажлын албанаас бүрдсэн ажлын хэсэг 2017 оны 03 дугаар сарын 17-ны өдөр шалгаруулалтад ирүүлсэн компаниудын үйл ажиллагаатай танилцсан билээ. Ингээд ажлын хэсгийн шалгаруулалтын үнэлгээний дүнгээр Хүнсний аж үйлдвэрийн исгэлтийн үйлдвэрлэлийн салбарт техник, технологийн шинэчлэлт, өөрчлөлт хийж, олон улсын улсын стандартын шаардлагад нийцүүлэн брэнд бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэж, дотоод болон олон...
  • 04/04/17

    “Хүнсчдийн алдар-2017” спортын наадам нэгдсэн арга...

    Хүнсний аж үйлдвэрийн ажилтан, ажилчдын өдрийг угтсан “ХҮНСЧДИЙН АЛДАР-2017” спортын наадам,нэгдсэн арга хэмжээ боллоо. Арга хэмжээг Монголын Хүнсчдийн Холбооны дэргэдэх “Талх, гурилан бүтээгдэхүүн” болон “Бялуу” үйлдвэрлэгчдийн мэргэжлийн зөвлөл, гишүүн байгууллагууд хамтран зохион байгууллаа. Энэхүү спортын наадмын ерөнхий зохион байгуулагчаар “Талх чихэр” ХК, “Атар өргө...
  • 10/03/17

    Хүнсчдийн алдар спортын наадмын бүртгэл эхэллээ

    Хүнсний аж үйлдвэрийн ажилтан, ажилчдын өдрийг угтан жил бүр уламжлал болгон зохион байгуулдаг "ХҮНСЧДИЙН АЛДАР" спорт наадмыг МХХолбооны дэргэдэх Талх, гурилан бүтээгдэхүүн болон Бялуу үйлдвэрлэгчдийн мэргэжлийн зөвлөл хамтран зохион байгуулахаар ажиллаж байна. Тэмцээний зорилго:Хүнсний үйлдвэрлэл эрхэлдэг аж ахуйн нэгж, сургалтын байгууллага, холбоодын хамтын ажиллагааг идэвхжүүлэх, ажилтнуудын чөлөөт цагийг зөв боловсон өнг...
Нийт 13 хуудас/259 мэдээ