Монголын хүнсчдийн холбоо
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
М.Нармандах

Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал

Д.Тэрбишдагва

Монголын хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч

2019 2020 2021 2022 2023
Нийт 221 мэдээ байна.
  • 21/06/16

    Дэлхийн хамгийн алдартай үзэсгэлэнгээс “Нүүдэл” бр...

    Гурван жил тутамд болдгоороо онцлог хиам, махан бүтээгдэхүүний олон улсын үзэсгэлэн Герман улсад боллоо.  Мах, махан бүтээгдэхүүн, тоног төхөөрөмжөөр дэлхийд тэргүүлэгч шилдэг орнууд оролцдог тус үзэсгэлэнд манай улсаас эх орноо төлөөлж “Мах Импэкс” ХК гурван бүтээгдэхүүнээр анх удаа өрсөлдсөнөөс “Нүүдэл” үхрийн хатаасан махаар алт, “Дээдэс” хиамаар мөнгөн медаль авлаа.&n...
  • 21/06/16

    Олон улсын IFFA-2016 үзэсгэлэнд мах, махан бүтээг...

    Герман улсын Франфурт хотод гурван жилд нэг удаа зохион байгууллагддаг Мах, махан бүтээгдэхүүний техник, технологи, чанар стандартын “IFFA-2016”Олон улсын үзэсгэлэнд “Очирдагинас”ХХК нь амжилттай оролцож нийт 5 медаль хүртлээ. Тус компани нь өөрийн 5 бүтээгдэхүүнээрээ оролцсон ба таван бүтээгдэхүүн маань тавуулаа медаль хүртсэнээр 100%-ийн амжиллтай сайхан оролцлоо. Уг үзэсгэлэнд Монголын мах, маха...
  • 21/06/16

    “Алтанбулаг экспо 2016” олон улсын форум, үзэсгэлэ...

      “Алтанбулаг экспо 2016” арга хэмжээг 2016 оны тавдугаар сарын  21-22-ы өдрүүдэд Аж үйлдвэрийн яам, Гадаад хэргийн яам, МҮХАҮТ, Сэлэнгэ аймгийн ЗДТГ болон бусад холбогдох газрууд хамтран амжилттай зохион байгууллаа. Олон улсын форумын хүндэт зочдоор УИХ-ын гишүүн, Аж үйлдвэрийн сайд Д.Эрдэнэбат, БНХАУ-аас Монгол Улсад суугаа Элчин сайд Шин Хаймин, ОХУ-ын Буриад улсын Ардын Их Хурлын дарга Доржиев Ц.Э, Сэ...
  • 21/06/16

    "Транс тосны хэрэглээ ба нийгмийн эрүүл мэндийн ас...

      Транс тосны хэрэглээг үе шаттай бууруулах эрх зүйн орчинг бүрдүүлэх хэрэгтэй хэмээн өнөөдөр болсон “Транс тосны хэрэглээ, нийгмийн эрүүл мэндийн ач холбогдол” сэдэвт хэлэлцүүлгийн үеэр онцлов.   Транс тосыг хэрэглэх нь эрүүл мэндэд сөрөг нөлөө үзүүлж болох талаар хэвлэл, мэдээллийн хэрэгслээр багагүй ярьж, бичиж байгаа ч энэ талаар нэгдсэн ойлголт бий болгох, өнөөгийн байдлыг тодорхойлох шаардлагатай ту...
  • 21/06/16

    "СҮҮ ҮЙЛДВЭРЛЭЛ-ТОГТВОРТОЙ ХӨГЖИЛ" чуулга уулзалт ...

    Монгол улсын Хүнсний аюулгүй байдлыг ханган ажиллахад Хүнсний тухай, Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлыг хангах тухай хуулийг хэрэгжүүлэхэд талуудын оролцоог бий болгох нь нэн тэргүүний ач холбогдолтой байгаа бөгөөд Дэлхийн банкны групп Олон Улсын Санхүүгийн Корпораци санаачлан 2015 оны 4 дүгээр сарын 28-ны өдөр “МОНГОЛ УЛСЫН ХҮНСНИЙ АЮУЛГҮЙ БАЙДАЛ: ӨНӨӨДӨР БА ИРЭЭДҮЙ” онол практикийн бага хурал зохион байгуулса...
  • 25/04/16

    Төвийн бүсийн "ХҮНСНИЙ АЮУЛГҮЙ БАЙДАЛ-БАГЦ СУРГАЛТ...

    Монголын Хүнсчдийн Холбоо, Технологийн дээд сургууль хамтран хүнсний жижиг дунд үйлдвэр эрхлэгчдэд  үйл ажиллагаандаа хүнсний аюулгүй байдлын хяналтын тогтолцоог нэвтрүүлж, хэвшүүлэн ажиллах,  (Эрүүл ахуйн болон Үйлдвэрийн зохистой дадал) дотоод хяналтын лаборатори байгуулах, түүнийг ажиллуулах, савласан хүнсний бүтээгдэхүүний шошгод зөв мэдээлэл тусгах талаар зөвлөгөө, өгөх, мэдлэг, мэдээлэл олгох зорилгоо...
  • 11/04/16

    Хүнсчдэд тулгамдсан асуудлыг төрийн бодлогоор дэмж...

    УИХ дахь МАН- ын бүлэг, Монголын хүнсчдийн холбоо хамтран “Төрөөс хүнсний талаар баримталж буй бодлого-тулгамдсан асуудал” сэдэвт нээлттэй хэлэлцүүлгийг зохион байгууллаа. Хэлэлцүүлэгт УИХ дахь МАН-ын бүлгийн дарга С.Бямбацогт, УИХ-ын гишүүн Ж.Энхбаяр, Я.Содбаатар нар болон АПУ, “Талх чихэр", “Сүү”, “Мах маркет”, “X ү н с комплекс”, Дархан хүнс” зэрэг 50 гаруй хүнс үй...
  • 30/03/16

    Хүнсний Аж Үйлдвэрийн Ажилтан, Ажилчдын өдрийг тэм...

    Хүнсний Аж Үйлдвэрийн Ажилтан, Ажилчдын өдрийг Засгийн газрын 2014 оны 98-р тогтоолоор жил бүрийн 3 дугаар сарын 26-ны өдөр тэмдэглэн өнгөрүүлэхээр баталсан билээ. ХАҮАА-ын баярын өдрийг 2015 онд холбооны дэргэдэх исгэлтийн үйлдвэрлэлийн салбар зөвлөл, гишүүн байгууллагууд хамтран амжилттай зохион байгуулсан бол энэ оны ХАҮАА-ын баярын өдрийг Мах, махан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн мэргэжлийн зөвлөл, гишүүн байгууллагууд тэр дун...
  • 24/03/16

    Үндэсний чуулган болж өндөрлөлөө

    ХХААЯ-аас зохион байгуулж буй Хүнс, хөдөө аж ахуйн салбарын шинжлэх ухаан, технологи, инноваци Үндэсний чуулган өнөөдөр 09:00 цагаас Корпорэйт зочид буудалд эхлэсэн билээ. Энэхүү чуулганд УИХ-ын БОНХХХАА-ын Байнгын хороо, БОНХАЖЯ, АҮЯ, Их дээд сургуулиудийн Эрдэм шинжилгээний байгууллага, ТББ, Мэргэжлийн холбоод,  Үйлдвэрлэгчид, Орон нутгийн төлөөлөгчдөөс бүрдсэн 200 гаруй хүн оролцлоо. Чуулганд оролцогчид  Хүнс, хөд...
  • 21/03/16

    “Хүнсчдийн алдар” спортын тэмцээн боллоо

    Хүнсний аж үйлдвэрийн ажилтан, ажилчдын өдрийг тохиолдуулан Монголын Хүнсчдийн холбоо, Мах Импекс ХК, Очир дагинс ХХК, Хаан хүнс  импекс ХХК хамтран “Хүнсчдийн алдар” спортын наадам зохион байгууллаа. Уг наадам Буян-Ухаа спортын ордонд спортын гурван төрлөөр болж 15 аж ахуйн нэгжийн 72 баг сагсан бөмбөг, гар бөмбөг, ширээний теннис гэсэн спортын гурван төрлөөр өрсөлдлөө. Энэхүү тэмцээний зорилго нь хүнсний үйл...
  • 09/03/16

    Сурагчдын хоол, хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй бай...

     Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнгийн Хоол судлалын төв “Ерөнхий боловсролын сургууль, түүний орчинд худалдаалж буй хоол хүнсний чанар, аюулгүй байдал”-ын судалгааг сургуулийн орчинд сурагчдын түгээмэл хэрэглэдэг хоол хүнсний нэр төрлийг тодорхойлох, тэдгээрийн чанар, аюулгүй байдалд үнэлгээ өгөх зорилгоор ДЭМБ-ийн техник, санхүүгийн дэмжлэгтэйгээр 2015 оны 2-12 сард гүйцэтгэлээ.   Хоол, хүнсний бүтээгдэхү...
  • 09/03/16

    Эрүүл хооллолт гэж юу вэ?

    Эрүүл хооллолт гэдэг нь чанга хатуу хоолны дэглэм барих, хэтэрхий туранхай байх, хоол хүнснийхээ хэрэглээг хязгаарлаж, дуртай хоол хүнснээсээ татгалзана гэсэн үг биш юм. Харин хоол, хүнсээ зөв сонгон, зохистой бэлтгэн хэрэглэж, түүгээрээ дамжуулан таатай мэдрэмж, эрч хүч авах явдал билээ. Эрүүл хооллолт нь хоол хүнсээ зөв танин мэдэх, зөв хооллох дадалд суралцах, эзэмшихээс эхлэх бөгөөд Таны юу идэж байгаа төдийгүй, ямар хэмжэ...
  • 09/03/16

    Баярын цэнгүүнд урьж байна

    Хүнсний аж үйлдвэрийн ажилтан, ажилчдын өдрийг Засгийн газрын 2014 оны 98-р тогтоолоор жил бүрийн  3 дугаар сарын 26-ны өдөр тэмдэглэн өнгөрүүлхээр баталсан билээ. ХАҮАА-ын баярын өдрийг 2015 онд холбооны дэргэдэх исгэлтийн үйлдвэрлэлийн салбар зөвлөл, гишүүн байгууллагууд хамтран амжилттай зохион байгуулсныг Та бүхэн мэдэж байгаа билээ.    Энэ оны ХАҮАА-ын баярын өдрийг Мах, махан бүтээгдэхү...
  • 29/02/16

    Вьетнам улсад зохион байгуулах бизнес аяллын талаа...

    Холбооноос Монгол-Вьетнамын нийгэмлэгтэй хамтран 2016 оны 4 дүгээр сарын 03-наас 4 дүгээр сарын 9-ний өдрүүдэд ажил хэрэгч бизнес аяллыг зохион байгуулахаар төлөвлөж байна.     Вьетнам улс сүүлийн жилүүдэд их бүтээн байгуулалтыг өрнүүлж, Зүүн Өмнөд Азидаа ихээхэн хурдацтай хөгжиж буй орны нэг болоод байгааг Та бүхэн мэдэх билээ.   Ялангуяа хүнс, хөдөө аж ахуйн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг ихэд анхаарч ...
  • 29/02/16

    ХХАА-н Салбарын удирдлагууд зөвлөлдлөө

    ХХААЯ-наас жил бүр Хүнс, хөдөө аж ахуйн салбарын орон нутгийн удирдлага, мэргэжилтнүүдийг оролцуулан зөвлөгөөн зохион байгуулж, өнгөрсөн онд хийж бүтээснээ дүгнэн, ирэх онд хэрэгжүүлэх зорилтот арга хэмжээгээ хамтран тодорхойлдог уламжлалтай. Энэ жилийн Хүнс, Хөдөө аж ахуйн удирдах ажилтны зөвлөгөөн өнөөдөр /2016.02.25/ амжилттай боллоо. Зөвлөгөөнд бүх аймаг, нийслэлийн Хүнс, Хөдөө аж ахуйн газрын дарга, мал эмнэлгийн хэлтэс, ...
  • 29/02/16

    Монгол Улс албан ёсоор БНХАУ руу мах экспортолж эх...

    Өнгөрсөн арванхоёрдугаар сард БНХАУ-ын Чанарын хяналт, шалгалт хорио цээрийн ерөнхий газраас Монгол Улсын баруун таван аймагт тавьсан үхэр, хонь, ямааны түүхий махны шүлхийн хоригийг цуцалж, эрүүл болохыг нь хүлээн зөвшөөрсөн. Ингэхдээ Увс, Завхан, Хөвсгөл, Говь-Алтай, Баянхонгор аймгийг малын шүлхий өвчингүй, эрүүл бүс хэмээн албан ёсоор зарлаж, эдгээр аймгуудаас мах экспортлохыг зөвшөөрсөн. Тэгвэл өнөөдөр /2016.02.19/ Монгол...
  • 19/02/16

    Манлайлалын сарын аяны хүрээнд зөвлөж байна

    Нийслэлийн мэргэжлийн хяналтын газрын хүнс, хөдөө аж ахуйн үйлдвэр үйлчилгээний хэлтсээс Манлайлалын сарын аяны хүрээнд зөвлөж байна. Хүний эрүүл мэндийг бүрдүүлэгч олон хүчин зүйл байдаг үүний дотроос хамгийн гол үүрэг гүйцэтгэгч нь хоол хүнс. Энэ нь хүний өдөр тутмын байнгын хэрэгцээ болохоос гадна хүний бие бялдар, мэдрэл сэтгэхүй, оюу ухааны хөгжлийг хангаж цаашлаад сурч боловсрох, ажиллах чадвар, амьдрах урам зоригт нөлөө...
  • 12/02/16

    Дэлхийд сүүл хөхөж өсдөг, сүү ууж өтөлдөг ард түмэ...

     “Нээлттэй хэлэлцүүлэг” нэвтрүүлэг Монгол улсын сүү сүүн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийн талаар ярилцахаар бэлтгэлээ. Өнөөдөр манай улсын хамгийн их хөгжих боломжтой салбар бол сүү, сүүн бүтээгдэхүүний салбар. Учир нь манай улс 50 сая малтай, нэг хүнд оногдох малынхаа тоогоор дэлхийд тэргүүлж байгаа байх. Дэлгүүрт орж үзэхэд 10 төрлийн Монгол, нэг хоёр төрлийн Оросын сүү байна. Сүүний компаниуд хэр чадавхижсан бэ...
  • 27/01/16

    Чаналгын үйлдвэрлэлдээ дэвшилтэт технологийг нэвтр...

    Монгол түмний уламжлалт баяр наадам болох сар шинийн баяр тун удахгүй тохиох гэж байна. Өвөг дээдсийн үеэс үе уламжлагдан ирсэн төрт ёсны хамгийн том баяр болох “Цагаан сар”-ын билэгдлийн нэг бол хэвийн боовыг сондгой тоогоор эгнүүлэн өрж зассан тавгийн идээ байдаг билээ. Гэвч хэвийн боовонд хүний биед сөрөг нөлөөтэй транс тос ихээр агуулагддаг гэх  болгоомжлол иргэдийн дунд үүсээд байгаа нь нууц биш.  Ти...
  • 27/01/16

    Ургамлын тосоор дотоодынхоо зах зээлийг хангах бол...

    “Монгол алтан тос” үйлдвэр одоо үйлдвэрлэж байгаа ургамлын тосноос гадна сармис, чинжүү, лаврын навч зэрэг нэмэлттэй зургаан төрлийн тосыг зах зээлд нийлүүлэхээр туршилтын ажлаа эхлүүлжээ. Монголдоо анхдагч гэгддэг тус үйлдвэр 2012 онд жижиг дунд үйлдвэрлэлийг хөгжүүлэх сангаас санхүүжилт  авч үйлдвэрлэлээ өргөтгөхөд зарцуулж 2018 он гэхэд хүнсний ургамлын тосны дотоодын зах зээлийг 100 хувь бүрэн хангах...
Нийт 12 хуудас/221 мэдээ