Говьсайхан

М.Говьсайхан

Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал

Нийт 16 мэдээ байна.
  • 17/10/17

    Монгол улс мах, сүү, буудайны хэрэгцээгээ бүрэн ха...

    Дэлхийн хүнсний өдөр тохиож энэ жил манай улс “Дэлхийн хүнсний өдөр”-ийг  “Шилжилт хөдөлгөөний урсгалыг хүнсний аюулгүй байдал, хөдөөгийн хөгжилд хөрөнгө оруулж өөрчилцгөөе” гэсэн  уриан дор тэмдэглэв.  Тус сэдвийн хүрээнд мал аж ахуйн гаралтай бүтээгдэхүүний зохистой зөв хэрэглээ болон эрүүл байх талаар салбарын экспертүүд өөрийн байр сууриа илэрхийлэв. Монголд хүнсний баталгаат байдал я...
  • 17/10/17

    Нэг ширхэг цэлцэгнүүрээр нэг өдрийг уургаа нөхөх б...

    НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллага жил бүрийн аравдугаар сарын 16-ныг “Дэлхийн хүнсний өдөр” болгон зарлаж, энэ өдрийг 1981 оноос хойш дэлхий нийтээр тэмдэглэн иржээ. Манай улс ч энэ үйл ажиллагаанд нэгдэж, ХХААХҮЯ, НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллагын суурин төлөөлөгчийн газар, Монголын хүнсчдийн холбоо хамтран “Хүнсний аюулгүй байдал” эрдэм шинжилгээний бага хурлыг жил бүр зохион байгуулахаар...
  • 05/10/17

    “Шинэ хөдөө” төслийг дэмжиж ажиллана

    УИХ-ын гишүүн Ж.Бат-Эрдэнэ, Үндэсний хөгжлийн газрын Салбарын хөгжлийн бодлого зохицуулах газрын дарга Д.Эрдэнэбаяр, Судалгаа шинжилгээний албаны дарга А.Мөнхболд нар “Шинэ хөдөө” төслийн хүрээнд  ХАА-н салбарын мэргэжлийн холбоодын  удирдлагуудыг хүлээн авч уулзлаа. ХАА-н үйлдвэрлэлийг хөгжүүлэх замаар хүн амыг ажилтай, орлоготой болгох, эдийн засгийг эрчимжүүлэх, хөдөөд томоохон шинэчлэл хийх тус төслий...
  • 04/10/17

    М.Говьсайхан: Татвар бага, хяналт сул улс чанаргүй...

    Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулгын санаачилгаар Ерөнхийлөгчийн тамгын газар, ХХААХҮЯ, Монголын Хүнсчдийн Холбоо хамтран “Хүнсний аюулгүй байдал” сэдвийн үндэсний чуулган 9 сарын 12 -нд зохион байгуулсан. Чуулгантай холбогдуулан Монголын Хүнсчдийн холбооны Гүйцэтгэх захирал М.Говьсайхантай ярилцлаа. -Өнгөрсөн сард “Хүнсний аюулгүй байдал” сэдэвт үндэсний чуулган зохион байгуулагдлаа. Чуулганаас ямар үр...
  • 29/09/17

    Монгол үйлдвэр дэлхийн стандартаар батлагаажлаа

    Алтан Жолоо группийн 100хувийн хөрөнгө оруулалттай, шингэн хүнсний салбарт тэргүүлэгч хүнсний манлай үйлдвэр “Арвайн Үндэс” компанийн шар айрагны үйлдвэр нь   хүнсний аюулгүй байдлын удирдлагын тогтолцоо ISO 22000:2005 стандартыг нэвтрүүлж, олон улсын аудитын байгууллагаар баталгаажуулж батламжаа гардан авлаа. Олон улсын стандартад нийцсэн эрүүл аюулгүй хүнс үйлдвэрлэхийг эрхэм зорилгоо болгон ажилладаг ...
  • 22/09/17

    "Хүн ба Хүнс" сэтгүүлийн шинэ дугаар худалдаанд га...

    Хүн ба хүнс сэтгүүл нь МУ-ын Шинжлэх Ухааны Академиас хүнсний үйлдвэрлэл, үйлчилгээ, маркетинг, менежмент, эрдэм шинжилгээний бүтээл нийтлэх эрхийг олгосон хүнсний салбарын цорын ганц сэтгүүл билээ. Сэтгүүлдээ хүнсний аж үйлдвэрийн салбарт хийгдсэн шинжлэх ухаан, эрдэм шинжилгээ судалгаа, туршилтын ололт амжилт, олон улсын хэмжээнд нэвтрүүлж буй шинэ техник технологи, шинэ, шинэчилсэн бүтээгдэхүүн болон үйлдвэрлэгч, хэрэглэгчд...
  • 13/09/17

    Монгол улсын Ерөнхийлөгч хүнсний аюулгүй байдлын а...

    Бид газар нутгийнхаа ердөө нэг хувьд газар тариалалт эрхэлж байна. ядаж 3 хувь болгоход цаг агаарын байдлаас үл шалтгаалж дотоодын хэрэгцээгээ хангаж, хоёр хөрш улс руугаа экспортлогч болох боломжтой юм. Боломжтой гэх энэ их тоо баримт, гарц шийдлүүдийг олон жил ярьж байгаа нь үнэн. Гэхдээ өнөөдөр бид зоригтой шийдвэр гаргах  гэж үйлдвэрлэгчдийг цуглууллаа гэж Монгол улсын Ерөн...
  • 12/09/17

    Хүнсний салбарт төр, хувийн хэвшил, төрийн бус бай...

    Өнөөдөр /2017.09.12/ Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулгын санаачилгаар Ерөнхийлөгчийн тамгын газар, ХХААХҮЯ, Монголын Хүнсчдийн Холбоо хамтран “Хүнсний аюулгүй байдал” сэдвийн үндэсний чуулган  зохион байгууллаа. Чуулганд Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулга, ХХААХҮ-ийн сайд П.Сэргэлэн, Монголын Хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал М.Говьсайхан, НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллагын Суурин төлөөлөгчийн ...
  • 11/09/17

    “Монгол Улсын хүнсний аюулгүй байдал” сэдэвт Үндэс...

    Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулгын санаачилгаар “Монгол Улсын хүнсний аюулгүй байдал” сэдвээр маргааш буюу 9 дүгээр сарын 12-ны өдөр Үндэсний чуулган зохион байгуулах гэж байна. Үндэсний чуулганыг нээж Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулга үг хэлэх бөгөөд Монгол Улсын Ерөнхийлөгчийн Тамгын газар, ХХААХҮЯ, Монголын хүнсчдийн холбоо, НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллага хамтран зохион байгуулна. Монгол Улсын хүнсн...
  • 31/08/17

    Гурилан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэгчид түүхий эдээ дот...

    Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулгын санаачилгаар Ерөнхийлөгчийн тамгын газар, ХХААХҮЯ, Монголын Хүнсчдийн Холбоо байгууллагууд хамтран “Хүнсний аюулгүй байдал” сэдвийн дор хэлэлцүүлэг зохион байгууллаа. Уг хэлэлцүүлэг 3 өдөр үргэлжилсэн бөгөөд Хүнсний ногоо, төмс, гурил, гурилан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн салбарыхны хуралдаан өчигдөр болж өнгөрлөө. Хэлэлцүүлэгт Монгол Улсын Ерөнхийлөгчийн Тамгын газрын дарга З.Энх...
  • 29/08/17

    Сүү, ундаа, тос үйлдвэрлэгчид тулгамдсан асуудал, ...

    Шинжилгээгээр гологдсон сүүг ихэвчлэн задгайгаар борлуулдаг Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулгын санаачилгаар “Монгол Улсын хүнсний аюулгүй байдал” сэдвээр ирэх 9 дүгээр сарын 12-нд үндэсний чуулган зохион байгуулна. Үндэсний чуулганы өмнө салбар хуралдаанууд зохион байгуулж байгаа бөгөөд 8 дугаар сарын 29-ний өдөр буюу өнөөдөр “Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, ундаа, савласан ус, тос үйлдвэрлэгчдийн тулгамд...
  • 29/08/17

    Монгол Улс жилд 600 сая гаруй литр сүү бэлтгэх бол...

    Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулгын санаачилгаар “Монгол Улсын хүнсний аюулгүй байдал” сэдвээр ирэх 9 дүгээр сарын 12-нд үндэсний чуулган зохион байгуулагдах билээ. Энэхүү Үндэсний чуулганаас өмнө салбар хуралдааныг зохион байгуулж байгаа бөгөөд өнөөдөр “Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, ундаа, савласан ус, тос үйлдвэрлэгчдийн тулгамдсан асуудал, шийдвэрлэх арга зам” сэдэвт салбар хуралдаан боллоо. Хэлэлцүүлгээ...
  • 29/08/17

    Мах махан бүтээгдэхүүн үйлвэрлэгчид тулгамдаж буй ...

     Ерөнхийлөгчийн тамгын газар, ХХААХҮЯ, Монголын Хүнсчдийн Холбоо байгууллагууд хамтран “Хүнсний аюулгүй байдал” сэдвийн дор хэлэлцүүлэг зохион байгуулж байна. Уг хэлэлцүүлэг 3 өдөр үргэлжлэх бөгөөд мах, махан бүтээгдэхүүн болон өндөг үйлдвэрлэлийн салбарыхны хуралдаан өчигдөр болж өнгөрлөө. Хэлэлцүүлэгт Монгол Улсын Ерөнхийлөгчийн Тамгын газрын дарга З.Энхболд, ХХААХҮЯ-ны Төрийн нарийн бичгийн дарга Л.Бая...
  • 29/08/17

    Монголчууд хүнсний аюулгүй байдалд анхаарал хандуу...

    Цэцэрлэгтээ өглөө инээгээд явсан хүүхэд орой нь хоолны хордлого авчихаад ирдэг эмгэнэлтэй явдал манай улсад бий. Бүр анги нийтээрээ хоолны хордлогод орсон тохиолдол ч цөөнгүй. Энэ бүх асуудлын учир шалтгааныг эрэлхийлбэл хүнсний аюулгүй байдал хэмээх томоохон сэдэв хөндөгдөнө. Харин уг сэдэв манай улсад тулгамдаж буй хамгийн чухал асуудлуудын нэг билээ. Өдрөөс өдөрт өргөжин тэлж буй худалдаа, үйлчилгээний салбарт хяналт дутагд...
  • 29/08/17

    М.Говьсайхан: Боловсруулах үйлдвэрүүд бүрэн хүчин ...

    Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулгын санаачилгаар Ерөнхийлөгчийн тамгын газар, ХХААХҮЯ, Монголын Хүнсчдийн Холбоо байгууллагууд хамтран “Хүнсний аюулгүй байдал” сэдвийн дор хэлэлцүүлэг зохион байгуулж байна. Уг хэлэлцүүлэг 3 өдөр үргэлжлэх бөгөөд мах, махан бүтээгдэхүүн болон өндөг үйлдвэрлэлийн салбарыхны хуралдаан өчигдөр болж өнгөрлөө. Хэлэлцүүлэгт Монгол Улсын Ерөнхийлөгчийн Тамгын газрын дарга З.Энхболд, ХХААХ...
Нийт 2 хуудас/16 мэдээ