Гиймаа

Х.Гиймаа

Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал

1994
1995
ГУМ сүүний үйлдвэр ийн ерөнхий захира
1996
1997
1998
1999
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
Хүнсчдийн Холбооны тэргүүнээр сонгогдов
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018

Нийт 58 мэдээ байна.
  • 17/02/17

    Хүнсчдийн холбооноос сэрэмжлүүллээ

    Олон нийтийг хамарсан баяр ёслолын үеэр хяналт шалгалтад хамрагддаггүй, ариун цэвэр, эрүүл ахуйн шаардлага хангаагүй үйлдвэрлэлийн бус аргаар төрөл бүрийн хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэн худалдан борлуулах асуудал буурахгүй байгаа билээ.  Үүнтэй хоблогдуулан МХХолбоо НМХГазарт чанар стандартын шаардлага хангаагүй, бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэн зэх зээлд борлуулж буй хувь хүн, аж ахуй нэгжийн үйл ажиллагаанд тавих хяналт шалгалт...
  • 14/02/17

    МХХолбооны ээлжит удирдах зөвлөлийн хурал боллоо

    Монголын Хүнсчдийн Холбооны дүрмийн дагуу улирал бүр зохион байгуулагддаг Удирдах Зөвлөлийн ээлжит хурал Милл Хаус ХХК дээр амжилттай зохион байгуулагдлаа. Мөн маргааш буюу 2017.02.15-ны өдөр УИХ гишүүн, ЭЗ-ийн байнгын хорооны дарга, МХХолбооны ерөнхийлөгч Д.Тэрбишдагва, Удирдах зөвлөлийн гишүүд, Ажлын албанаас холбооны нийт гишүүн байгууллагуудтай Хүнсний аж үйлдвэрийн салбарт тулгамдаж буй асуудлуудын талаар санал солилцох, ...
  • 10/02/17

    Хуурай сүү үйлдвэрлэнэ

    “Эрүүл хүнс-Эрүүл монгол хүн” уриан дор болж байгаа аяныг “МДМ” ХХК дэмжин, хуурай сүүний жижиг оврын төхөөрөмжөө аймгуудын сүү үйлдвэрлэгч, фермер, хоршоологч, мэргэжлийн холбоодын төлөөлөл, эрдэм шинжилгээний байгууллагын ажилтнуудад танилцуулж, сургалт-хэлэлцүүлэг зохион байгууллаа. Монгол Улсын Ерөнхий сайд Ж.Эрдэнэбат сургалт-хэлэлцүүлгийн нээлтэд оролцож, хуурай сүү үйлдвэрлэх төхөөрөмжтэй танилца...
  • 09/02/17

    Ж.Эрдэнэбат: Хуурай сүүний төхөөрөмж суурилуулна

    Монгол Улсын Засгийн газар хүн амыг эрүүл, аюулгүй бүтээгдэхүүнээр, боловсруулах үйлдвэрүүдээ түүхий эдээр тогтвортой хангах зорилт тавьж, “Мах сүүний анхдугаар аян”-ыг 2017 оны 01 дүгээр сарын 01-нээс орон даяар өрнүүлж эхэлсэн. “Эрүүл хүнс-Эрүүл монгол хүн” уриан дор болж байгаа аяныг “МДМ” ХХК дэмжин, хуурай сүүний жижиг оврын төхөөрөмжөө аймгуудын сүү үйлдвэрлэгч, фермер, хоршоологч, мэ...
  • 31/01/17

    Мал эмнэлэг шинэ тогтолцоонд шилжинэ

    Сум бүр мал эмнэлэгтэй болж олон жилийн малчдын тавьсан санал ийн биелэлээ олох нь... Мал эмнэлэг, малын өвчлөл дэгдсэн эдгээрт анхаарах тогтолцоо сулраад байсан билээ. 50 гаруй жил гараагүй малын цэцэг өвчин гарсан нь мал эмнэлэг хувьчлагдсаны буруутай нөлөө гэж хэлж байна.
  • 16/01/17

    МХХОЛБООНЫ ЭЭЛЖИТ УДИРДАХ ЗӨВЛӨЛИЙН ХУРАЛ БОЛЛОО

    МХХолбооны Удирдах зөвлөлийн 2016 оны 12 дугаар сарын 21-ний хурлын шийдвэрийн дагуу Холбооны үйл ажиллагааг эрчимжүүлэх, чадвар чадамжийг дээшлүүлэх, 2017 онд болон цаашид хэрхэн ажиллах талаар 2017 оны 1 дүгээр сарын 13-ны өдөр "Монголын Кувейтын судалгааны төвд" дахин хуралдлаа. Тус хурлаар Холбооны үйл ажиллагааны цар хүрээг өргөжүүлэх, төрийн болон төрийн бус байгууллагуудтай нягт хамтран ажиллах, гишүүн байгууллага, салб...
  • 10/01/17

    Монгол Улс цайны хэрэглээнийхээ хоёр хувийг дотоод...

    ХХААХҮЯ-нд өнөөдөр /2017.01.06/ Цай үйлдвэрлэгчдийн уулзалт хэлэлцүүлэгийг зохион байгууллаа. Уулзалт хэлэлцүүлэгт ХХААХҮЯ-ны ЖДҮХБХЗГ-ын дарга М.Дондогдорж, ХҮБХЗГ-ын дарга Б.Батхүү, ХҮБХЗГ-ИЙН дарга Т.Гантогтох болон төр, шинжлэх ухааны байгууллагууд, орон нутаг, нийслэлийн  цайны үйлдвэрлэл эрхлэгч иргэн, аж ахуйн нэгжийн төлөөллүүд  оролцлоо. Монгол Улсын Засгийн газрын 2016-2020 мөрийн хөтөлбөрийн “2.19-т ...
  • 20/12/16

    Хүнсчдийн холбооны УЗ-ын гишүүдийн анхааралд

    Эрхэм хүндэт УЗ-ийн гишүүн танд энэ өдрийн мэнд хүргье. 2016 оны IV улирлын УЗ-ийн хурал 12-р сарын 21-ны өдөр 10.00 цагт “Жүр Үр” ХХК-ийн III, IV хороолол дахь оффисд болно. Та бүхнийг хуралдаа идэвхтэй оролцохыг хүсье. Ажлын алба
  • 12/12/16

    Мах Импэкс компанийн 70 жилийн ой тохиож байна

    "Мах импэкс" ХК-ийн түүхт 70 жилийн ойн баяр тохиож байна. Ойн арга хэмжээнд Монголын хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч УИХ-ын гишүүн Д.Тэрбишдагва оролцож үг хэллээ.
  • 09/12/16

    Олон улсын стандарт хариуцлагыг сайжруулдаг

    “Траст трейд” компани өнгөрсөн жил “ISO-22000” стандартыг нэвтрүүлэхээр шаргуу ажиллаж байсан билээ. “Олон улсын стандартад нэгдсэнээр эрүүл ахуй, чанар, хүний нөөц зэрэг аж ахуйн нэгжид хамааралтай бүхий л асуудал цэгцэрч байна. Энэ стандартыг хэрэгжүүлж эхлээд нэг жил гаруйн хугацаа өнгөрлөө. Энэ хугацаанд засч, сайжруулах зүйл байгаа эсэхийг нягталж байсан” хэмээн тус компанийн гүйцэтгэх ...
  • 07/12/16

    “Монголын Хүнсчдийн Холбоо”-ны 25 жилийн ой тохиож...

    МОНГОЛЫН ХҮНСЧДИЙН ХОЛБООНЫ 25 ЖИЛИЙН ОЙН БАЯРЫН МЭНД ХҮРГЭЕ Монгол Улсад төрийн яамдын бүтэц, зохион байгуулалтад үе үе өөрчлөлт орж, хүнсний үйлдвэрлэл, хангамж, аюулгүй байдлын талаар төрөөс баримтлах бодлого зарим үед алдагдаж, ялангуяа хүнсний аж үйлдвэрийн салбарт төрийн зохицуулалт үгүйлэгдэж байсан 1991 оны сүүлчээр хүнсний аж үйлдвэрийн салбарын ам бүлд багтаж хөгжүүлэх үйлсэд нь гар бие оролцож, салбарын төлөө сэтгэл...
  • 07/12/16

    “Хүнсний шим судлал-2016” хурал боллоо

    Технологийн дээд сургуулийн Эрдмийн зөвлөлөөс зохион байгуулсан “Хүнсний шим судлал-2016” сэдэвт эрдэм шинжилгээ, онол практикийн бага хурал амжилгтай болж өндөрлөлөө. Энэ удаагийн хуралд ургамал, ургамлын гаралтай түүхий эд бүтээгдэхүүний технологи, туршилт судалгааны чиглэлээр үйл ажиллагаа явуулдаг ШУТИС- ийн ҮТС, “АПУ” ХК, МХЕГ- ын Хүнсний Аюулгүй байдлын үндэсний лавлагаа лаборатори, “ТЭСО&rd...
  • 30/11/16

    "Хүнсний аюулгүй байдал-Багц сургалт" амжилттай өн...

    Монголын Хүнсчдийн Холбоо Технологийн дээд сургууль, Мах Маркет ХХК, Кайлас ХХК-тай  мах, махан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэгч аж ахуй нэгжүүдэд үйл ажиллагаандаа хүнсний аюулгүй байдлын хяналтын тогтолцоог нэвтрүүлж, хэвшүүлэн ажиллах,  (Эрүүл ахуйн болон Үйлдвэрийн зохистой дадал) дотоод хяналтын лаборатори байгуулах, HACCP тогтолцоо, хиам, махан бүтээгэхүүний шинэ техник технологийн талаар зөвлөгөө өгөх, мэдлэ...
  • 22/11/16

    Уриалга

    Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллагаас энэ өдрүүдэд антибиотикийн эмийг болгоомжтой, зөв зохистой хэрэглэх, мэдлэг, хандлагыг сайжруулах хүрээнд дэлхий нийтээрээ тэмдэглэн өнгөрүүлэхээр болсон. Антибиотикийн тэсвэржилтийн тархалтыг зогсоох, урьдчилан сэргийлэх зорилгоор шинэ мэдлэг мэдээллийг эрүүл мэндийн мэргэжилтэн, малын эмч, малчин, бодлого боловсруулах үүрэгтэй хүмүүс, олон нийтийн анхаарлыг хандуулахад чиглэн зохион байгуу...
  • 02/11/16

    ХХААХҮЯ-аас “Баяжуулсан хүнсний үйлдвэрлэл - Эрүүл...

    Хэлэлцүүлэгт ХХААХҮЯ-ны Төрийн нарийн бичгийн дарга Л.Баяртулга, ХХААХҮЯ-ны Хүнсний үйлдвэрийн бодлогын хэрэгжилтийг зохицуулах газрын дарга Т.Гантогтох болон ЭМЯ, МХЕГ, ТББ-ийн  холбогдох албаны хүмүүс оролцлоо. Уулзалт хэлэлцүүлэгт “Баяжуулсан хүнс үйлдвэрлэл одоо ба цаашид”, “Хүн амын хоол тэжээлийн байдал ба хүнс баяжуулалт”, “Хүнс баяжуулалтын олон улсын туршлага, хууль эрхзүйн орчин&rdq...
Нийт 4 хуудас/58 мэдээ