Монголын хүнсчдийн холбоо
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
М.Нармандах

Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал

Д.Тэрбишдагва

Монголын хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч

2019 2020 2021 2022 2023
Нийт 221 мэдээ байна.
  • 15/08/18

    ХХААХҮ яам, Монголын Хүнсчдийн холбоотой хамтарч а...

    Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн яамны Төрийн нарийн бичгийн дарга Д.Энхбат Монголын Хүнсчдийн холбооны төлөөллийг хүлээн авч уулзлаа. Талууд хүнсний салбарт тулгамдаж буй асуудал, авч хэрэгжүүлж буй арга хэмжээ, хөтөлбөрийн хэрэгжилт, төрийн зарим чиг үүргийг төрийн бус байгууллагаар гүйцэтгүүлэх боломжийн талаар ярилцаж, харилцан санал бодлоо хуваалцсан юм. ХХААХҮЯ-ны Төрийн нарийн бичгийн дарга Д.Энхбат Монголын Хүн...
  • 16/07/18

    “Ажилсаг Монгол” хөтөлбөрийн хүрээнд хүнсний үйлдв...

    “Монгол Улсын Тогтвортой Хөгжлийн үзэл баримтлал 2030”-ын зорилтод иргэдийг мэргэжлийн сургалтад хамруулан тогтвортой ажил, хөдөлмөр эрхлэлтийг дэмжихээр тодорхойлсон байдаг. Төрийн бодлогоор мэргэшсэн боловсон хүчнийг дотооддоо бэлтгэж улмаар аж үйлдвэр өндөр хөгжсөн орнуудад илгээн дадлагажуулж, дотоодын хөдөлмөрийн зах зээл дээрх өндөр ур чадвар бүхий ажиллах хүчний эрэлт, хэрэгцээг хангаж, эдийн засгийн х...
  • 12/06/18

    Монгол Улс жилд 80 сая литр сүү, сүүн бүтээгдэхүүн...

    Азийн сүү үйлдвэрлэл” индэрийн удирдах зөвлөл, үндэсний зохицуулагч нарын уулзалт үргэлжилж байна. Уулзалтыг НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллага, ХХААХҮЯ, Сүүний салбарыг хөгжүүлэх үндэсний зөвлөл, Сүүний нэгдсэн холбоо, Глобал коммунитс ОУБ, Монголын хүнсчдийн холбоо, Тайландын Вант Улсын Сүүний үхрийн аж ахуйг дэмжих байгууллага хамтран зохион байгуулж байгаа юм. Дэлхийн сүүний хэрэгцээний 40 хувийг Ази тивийн улс ...
  • 12/06/18

    Сүү, сүүн бүтээгдэхүүний хэрэгцээг тогтмол хангахы...

    “Азийн сүү үйлдвэрлэл” индэрийн удирдах зөвлөл, үндэсний зохицуулагч нарын уулзалт Монгол Улсад анх удаа 2018 оны 6 дугаар сарын 10,11-ний өдрүүдэд болж байна. Уулзалтыг НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллага, Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн яам, Сүүний салбарыг хөгжүүлэх үндэсний зөвлөл, Сүүний нэгдсэн холбоо, Глобал коммунитс ОУБ, Монголын хүнсчдийн холбоо, Тайландын Вант Улсын Сүүний үхрийн аж ахуйг...
  • 11/06/18

    Хүнсчид аюулгүй, чанарын баталгаатай хүнсний бүтээ...

    Монголын хүнсчдийн холбооны VII Их хуралд нийт 228 гаруй төлөөлөгчид оролцож байгаагийн  70 гаруй нь орон нутгийн хүнсний үйлдвэрээс /18 аймаг дахь МХХ-ны салбар зөвлөлөөс/, 142  нь УБ хотын хүнсний үйлдвэр, үйлчилгээ эрхлэгчид байлаа. Мөн түүнчлэн ХХААХҮЯ, СХЗГ, МХЕГ, УБ хотын захирагчийн ажлын алба зэрэг хамтын ажиллагаатай төр болон ТББ-ын олон зочид урилгаар оролцлоо. Монголын хүнсчдийн холбооны VII Их ...
  • 11/06/18

    УИХ-ын гишүүн Д.Тэрбишдагва Монголын Хүнсчдийн хол...

    Өнгөрсөн долоо хоногийн Баасан гарагт Монголын Хүнсчдийн холбооны VII их хурал болж өнгөрлөө. 4 жил тутамд болдог тус хурлаар монголын хүнсчид цуглаж, өнгөрсөн хугацаанд хэрэгжүүлсэн бодлого, үйл ажиллагаандаа үнэлэлт дүгнэлт өгч, ирэх 4 жилд баримтлах бодлогоо ярилцдаг.  Энэ удаагийн хуралд Улаанбаатар хот болон орон нутгийн хүнсний үйлдвэрийн нийт 228 гаруй төлөөлөгчид оролцжээ. Түүнчлэн ХХААХҮЯ, СХЗГ, МХЕГ, УБ хотын за...
  • 06/06/18

    Монголын хүнсчдийн холбооны Ерөнхийлөгчид нэрээ дэ...

    Монголын Хүнсчдийн Холбооны ээлжит VII Их хурал 2018 оны 6 дугаар сарын 08-ний өдөр зохион байгуулагдах гэж байна. Хурлаар хэлэлцэх нэг асуудал нь тус  Холбооны ерөнхийлөгчийг сонгоно. Одоо утас холбооны Ерөнхийлөгчөөр УИХ-ын гишүүн, Д.Тэрбишдагва ажилладаг бөгөөд түүний сонгуульт хугацаа дуусаж байгаа ажээ.  Тиймээс тус холбооноос Ерөнхийлөгчид нэр дэвших хүсэлтэй хүмүүсийн материалыг авч байгаа ажээ.  Хүнсчдий...
  • 03/04/18

    Хүнсний үйлдвэрлэлийн салбарын хөгжлийн тэргүүлэх ...

    Засгийн газрын тохируулагч агентлаг,Үндэсний хөгжлийн газар, Үндэсний аж үйлдвэрийн зөвлөл, ШУТИС, Монголын хүнсчдийн холбоо, Undp mongolia нар хамтран “Хүнсний үйлдвэрлэлийн салбарын хөгжлийн тэргүүлэх чиглэлийг тодорхойлох хэлэлцүүлэг"-ийг зохион байгуулав. Хүнсний аж үйлдвэрийн салбарын хөгжилд дунд хугацаанд тулгамдаж байгаа асуудлуудыг холбогдох бүх шатны төлөөллийн оролцоотойгоор тодорхойлох, шийдэл, зорилтуудыг на...
  • 28/03/18

    Ховд аймгийн Хүнсчдийн холбооны анхдугаар зөвлөгөө...

    Ховд аймгийн хүнсчдийн холбооны анхдугаар зөвлөгөөнөө боллоо. Зөвлөгөөнд Ховд аймагт  үйл ажиллагаагаа явуулж байгаа ААН-үүдийн төлөөллөөс бүрдсэн 160 гаруй ААН, иргэн оролцсон байна. Тэд Орон нутгийн хүнсний бүтээгдэхүүний хангамж, тээвэрлэгчийн горимын асуудлыг ихэвчлэн хөндөж, санал солилцлоо....
  • 23/03/18

    "Хүнсчдийн алдар-2018"спорт наадам эхэллээ

    Хөнгөн хүнсний үйлдвэрийн ажилтан, ажилчдын баярын хүрээнд жил бүр уламжлал болгон зохион байгуулдаг “Хүнсчдийн алдар” спорт наадам энэ сарын 22-23-нд Буянт-Ухаа спортын ордонд зохион байгуулагдаж байна.  2018 онд Монгол улсын ууган үйлдвэр Сүү ХК-ийн 60 жилийн ой тохиож байгаа бөгөөд тус спорт наадмын ерөнхий зохион байгуулагчаар Сүү ХК болон Монголын хүнсчдийн холбоо ажиллаж байна.  Спортын наадамд Монг...
  • 21/03/18

    “Бялуу чимэглэх ур чадварын уралдаан" болж байна

    Нийслэлийн Хүнс хөдөө аж ахуйн газар Монголын хүнсчдийн холбоотой хамтран “Бялуу чимэглэх ур чадварын уралдаан”-ыг Технологийн дээд сургуульд зохион байгуулж байна. Уралдааны нээлтэд Нийслэлийн ХХААГ-ын дарга Д.Баянбат, Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал М.Говьсайхан Технологийн дээд сургуулийн ерөнхий захирал Б.Бат-Эрдэнэ болон бусад албаныхан оролцлоо. Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал М.Го...
  • 26/02/18

    Давс багатай бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийг дэмжинэ

    Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн яамнаас Монгол улсын Засгийн газрын 2016-2020 оны үйл ажиллагааны төлөвлөгөөг хэрэгжүүлэх, “Эрүүл хүнс-Эрүүл Монгол хүн” зорилтын дор 2020 он гэхэд үйлдвэрийн аргаар боловсруулсан зарим төрлийн хүнсний бүтээгдэхүүн, хоолны давсны агууламжийг 30% хүртэл бууруулахаар Эрүүл мэндийн яам, Нийгмийн эрүүл мэндийн Үндэсний төв, Улаанбаатар хотын Захирагчийн ажлын албаны худалдаа, үйлч...
  • 13/02/18

    Монголын хүнсчдийн холбооны удирдах зөвлөлийн ээлж...

    Монголын Хүнсчдийн Холбооны Удирдах Зөвлөлийн ээлжит хурал Төрийн ордонд боллоо. Тус холбооны дүрмийн дагуу  дүрмийн дагуу улирал бүр Удирдах зөвлөлийн гишүүд хуралддаг.  Хуралдаанд МХХ-ын Ерөнхийлөгч Д.Тэрбишдагва, Гүйцэтгэх захирал М.Говьсайхан болон УЗ-ын гишүүд оролцлоо.  Энэ удаагийн удирдах зөвлөлийн хурал нь 2018 оны анхны хурал болж байгаагаараа онцлогтой. Тэд 2017 онд хийсэн ажлуудтайгаа танилцаж, ...
  • 09/02/18

    Фермерүүдэд мөнгөн урамшуулал олговол СҮҮНИЙ ХЭРЭГ...

    Монгол Улс 66 сая тоо толгой малтай ч сүү, сүүн бүтээгдэхүүний хэрэглээнийхээ 80 гаруй хувийг импортоор борлуулдог. Шалтгаан нь энэ салбарт төрийн тогтвортой бодлого, дэмжлэг үгүйлэгдэж буйтай холбоотой гэдэгт салбарынхан дуу нэгдлээ. Өчигдөр болсон “Сүүний салбарын шинэчлэл, тогтвортой бэлтгэн нийлүүлэлт” чуулга уулзалтын үеэр УИХ-ын гишүүн, Монголын хүнсчдийн холбооны тэргүүн Д.Тэрбишдагва, М...
  • 08/02/18

    Сүүний хэрэгцээг хангах, эрчимжсэн МАА-г хөгжүүлэх...

    Сүүний ферм, боловсруулах үйлдвэр, мэргэжлийн холбоод хамтран сүүний үйлдвэрлэлийн салбарт шинэчлэлт хийх тухай чуулга уулзалтыг өчигдөр нийслэл хотноо зохион байгууллаа. Уулзалтад ирсэн 200 гаруй төлөөлөгч сүүний салбарт тулгамдаж буй асуудлууд, төрийн бодлого, зохицуулалтаар хэрхэн дэмжлэг үзүүлэх гарц боломжийн талаар санал бодлоо солилцсон юм. Одоогоор Монгол Улсад 2000 орчим фермерийн аж ахуй эрхлэгчид 43 мянга орчим сүү...
  • 08/02/18

    Шингэн сүү дотоодын үйлдвэрт нийлүүлсэн литр тутам...

    Сүү үйлдвэрлэлийн салбарыг шинэ шатанд гаргах, тулгамдсан асуудлаа хэлэлцэн, төрийн бодлого, зохицуулалтаар дэмжлэг үзүүлэх боломжийг тодорхойлох зорилготой “Сүүний салбарын шинэчлэл-тогтвортой бэлтгэн нийлүүлэлт” чуулга уулзалт болсон билээ. Салбарын мэргэжлийн холбоод, сүү үйлдвэрлэгч, фермерүүд, эрдэмтэн судлаачид оролцсон уулзалтаас гаргасан саналыг Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал М.Говьсайхан, Мо...
  • 08/02/18

    "Сүүний салбарын шинэчлэл - тогтвортой бэлтгэн ний...

    Сүүний ферм, боловсруулах үйлдвэр, мэргэжлийн холбоод хамтран Сүү үйлдвэрлэлийг слабарыг шинэ үе шатанд гаргахад өнөөгийн тулгамдсан асуудлыг бодитоор үнэлэн, сүүний слбарт шинэчлэлт хийхэд төрийн бодлого, зохицуулалтаар дэмжлэг үзүүлэх гарц боломжийг тодорхойлох зорилгоор тус чуулга уулзалтыг зохион байгуулав. Хуралдаанд УИХ-ын гишүүн, Хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч Д.Тэрбишдагва, Хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал М.Говьса...
  • 12/01/18

    Давс багатай бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийг дэмжье

    Сүүлийн жилүүдэд Монголчуудын давсны хэрэглээ ДЭМБ-ын зөвлөмж хэмжээнээс 2,5 өндөр (хоногт 11,1гр) буюу хүн амын 90,7% нь хоол хүнсэндээ давс их хэрэглэдэг. Үйлдвэрийн аргаар боловсруулсан хүнсний 81.6%, хоол үйлдвэрлэлийн бүтээгдэхүүний 83.6% нь давсны агууламж ихтэй, нөгөө талаар давсны зохисгүй хэрэглээтэй холбоотой артерийн даралт ихсэх, цус харвалт зэрэг зүрх судасны өвчлөл буурахгүй байгаа нь эрүүл мэндийн статистик дүн,...
  • 17/10/17

    Орон нутгийн чадамжийг нэмэгдүүлсэнээр хүнсний аюу...

    Дэлхийн хүнсний өдрийг тохиолдуулан өнөөдөр НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллагын Монгол дахь суурин төлөөлөгчийн газар, Монголын хүнсчдийн холбоо хамтран “Шилжилт хөдөлгөөний урсгалыг хүнсний аюулгүй байдал, хөдөөгийн хөгжилд хөрөнгө оруулж өөрчилцгөөе” сэдэвт уулзалт, зөвлөгөөн зохион байгууллаа.    Энэхүү үйл ажиллагаанд Монголын хүнсчдийн холбооны тэргүүн, УИХ-ын гишүүн Д.Тэрбишдагва, УИХ-ын гишүүн...
  • 17/10/17

    Монгол улс мах, сүү, буудайны хэрэгцээгээ бүрэн ха...

    Дэлхийн хүнсний өдөр тохиож энэ жил манай улс “Дэлхийн хүнсний өдөр”-ийг  “Шилжилт хөдөлгөөний урсгалыг хүнсний аюулгүй байдал, хөдөөгийн хөгжилд хөрөнгө оруулж өөрчилцгөөе” гэсэн  уриан дор тэмдэглэв.  Тус сэдвийн хүрээнд мал аж ахуйн гаралтай бүтээгдэхүүний зохистой зөв хэрэглээ болон эрүүл байх талаар салбарын экспертүүд өөрийн байр сууриа илэрхийлэв. Монголд хүнсний баталгаат байдал я...
Нийт 12 хуудас/221 мэдээ