Монголын хүнсчдийн холбоо
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
Х.Гиймаа

Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал

Д.Тэрбишдагва

Монголын хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч

2018 2019 2020 2021 2022
Нийт 180 мэдээ байна.
  • 10/03/17

    Хүнсчдийн алдар спортын наадмын бүртгэл эхэллээ

    Хүнсний аж үйлдвэрийн ажилтан, ажилчдын өдрийг угтан жил бүр уламжлал болгон зохион байгуулдаг "ХҮНСЧДИЙН АЛДАР" спорт наадмыг МХХолбооны дэргэдэх Талх, гурилан бүтээгдэхүүн болон Бялуу үйлдвэрлэгчдийн мэргэжлийн зөвлөл хамтран зохион байгуулахаар ажиллаж байна. Тэмцээний зорилго:Хүнсний үйлдвэрлэл эрхэлдэг аж ахуйн нэгж, сургалтын байгууллага, холбоодын хамтын ажиллагааг идэвхжүүлэх, ажилтнуудын чөлөөт цагийг зөв боловсон өнг...
  • 17/02/17

    Хүнсчдийн холбооноос сэрэмжлүүллээ

    Олон нийтийг хамарсан баяр ёслолын үеэр хяналт шалгалтад хамрагддаггүй, ариун цэвэр, эрүүл ахуйн шаардлага хангаагүй үйлдвэрлэлийн бус аргаар төрөл бүрийн хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэн худалдан борлуулах асуудал буурахгүй байгаа билээ.  Үүнтэй хоблогдуулан МХХолбоо НМХГазарт чанар стандартын шаардлага хангаагүй, бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэн зэх зээлд борлуулж буй хувь хүн, аж ахуй нэгжийн үйл ажиллагаанд тавих хяналт шалгалт...
  • 14/02/17

    МХХолбооны ээлжит удирдах зөвлөлийн хурал боллоо

    Монголын Хүнсчдийн Холбооны дүрмийн дагуу улирал бүр зохион байгуулагддаг Удирдах Зөвлөлийн ээлжит хурал Милл Хаус ХХК дээр амжилттай зохион байгуулагдлаа. Мөн маргааш буюу 2017.02.15-ны өдөр УИХ гишүүн, ЭЗ-ийн байнгын хорооны дарга, МХХолбооны ерөнхийлөгч Д.Тэрбишдагва, Удирдах зөвлөлийн гишүүд, Ажлын албанаас холбооны нийт гишүүн байгууллагуудтай Хүнсний аж үйлдвэрийн салбарт тулгамдаж буй асуудлуудын талаар санал солилцох, ...
  • 10/02/17

    Хуурай сүү үйлдвэрлэнэ

    “Эрүүл хүнс-Эрүүл монгол хүн” уриан дор болж байгаа аяныг “МДМ” ХХК дэмжин, хуурай сүүний жижиг оврын төхөөрөмжөө аймгуудын сүү үйлдвэрлэгч, фермер, хоршоологч, мэргэжлийн холбоодын төлөөлөл, эрдэм шинжилгээний байгууллагын ажилтнуудад танилцуулж, сургалт-хэлэлцүүлэг зохион байгууллаа. Монгол Улсын Ерөнхий сайд Ж.Эрдэнэбат сургалт-хэлэлцүүлгийн нээлтэд оролцож, хуурай сүү үйлдвэрлэх төхөөрөмжтэй танилца...
  • 09/02/17

    Ж.Эрдэнэбат: Хуурай сүүний төхөөрөмж суурилуулна

    Монгол Улсын Засгийн газар хүн амыг эрүүл, аюулгүй бүтээгдэхүүнээр, боловсруулах үйлдвэрүүдээ түүхий эдээр тогтвортой хангах зорилт тавьж, “Мах сүүний анхдугаар аян”-ыг 2017 оны 01 дүгээр сарын 01-нээс орон даяар өрнүүлж эхэлсэн. “Эрүүл хүнс-Эрүүл монгол хүн” уриан дор болж байгаа аяныг “МДМ” ХХК дэмжин, хуурай сүүний жижиг оврын төхөөрөмжөө аймгуудын сүү үйлдвэрлэгч, фермер, хоршоологч, мэ...
  • 31/01/17

    Мал эмнэлэг шинэ тогтолцоонд шилжинэ

    Сум бүр мал эмнэлэгтэй болж олон жилийн малчдын тавьсан санал ийн биелэлээ олох нь... Мал эмнэлэг, малын өвчлөл дэгдсэн эдгээрт анхаарах тогтолцоо сулраад байсан билээ. 50 гаруй жил гараагүй малын цэцэг өвчин гарсан нь мал эмнэлэг хувьчлагдсаны буруутай нөлөө гэж хэлж байна.
  • 16/01/17

    МХХОЛБООНЫ ЭЭЛЖИТ УДИРДАХ ЗӨВЛӨЛИЙН ХУРАЛ БОЛЛОО

    МХХолбооны Удирдах зөвлөлийн 2016 оны 12 дугаар сарын 21-ний хурлын шийдвэрийн дагуу Холбооны үйл ажиллагааг эрчимжүүлэх, чадвар чадамжийг дээшлүүлэх, 2017 онд болон цаашид хэрхэн ажиллах талаар 2017 оны 1 дүгээр сарын 13-ны өдөр "Монголын Кувейтын судалгааны төвд" дахин хуралдлаа. Тус хурлаар Холбооны үйл ажиллагааны цар хүрээг өргөжүүлэх, төрийн болон төрийн бус байгууллагуудтай нягт хамтран ажиллах, гишүүн байгууллага, салб...
  • 10/01/17

    Монгол Улс цайны хэрэглээнийхээ хоёр хувийг дотоод...

    ХХААХҮЯ-нд өнөөдөр /2017.01.06/ Цай үйлдвэрлэгчдийн уулзалт хэлэлцүүлэгийг зохион байгууллаа. Уулзалт хэлэлцүүлэгт ХХААХҮЯ-ны ЖДҮХБХЗГ-ын дарга М.Дондогдорж, ХҮБХЗГ-ын дарга Б.Батхүү, ХҮБХЗГ-ИЙН дарга Т.Гантогтох болон төр, шинжлэх ухааны байгууллагууд, орон нутаг, нийслэлийн  цайны үйлдвэрлэл эрхлэгч иргэн, аж ахуйн нэгжийн төлөөллүүд  оролцлоо. Монгол Улсын Засгийн газрын 2016-2020 мөрийн хөтөлбөрийн “2.19-т ...
  • 10/01/17

    Г.Сувдаа: Мал аж ахуйн салбарын хууль цогцоороо өө...

    Үе үеийн Засгийн газрын мөрийн хөтөлбөрт жижиг дунд үйлдвэрлэлийг дэмжих тухай үргэлж туссан байдаг. Гэвч эдийн засгийн тулгуур гэх энэ салбарт түүхий эдийн боловсруулалт, эдийн засгийн дэмжлэг гээд шийдэх ёстой асуудал нэг биш байна.  Тухайлбал, малын арьс ширээ гүйцэт боловсруулж чадахгүйгээс түүхийгээр нь БНХАУ руу гаргаж, буцаад түүнийгээ өндөр үнээр худалдан авдаг. Иймээс Малын генетикийн нөөцийн тухай хуулийг хэрэгж...
  • 10/01/17

    Х.Алтангэрэл: Малын эрүүл мэндийн тухай хуулийг ба...

    ХХААХҮ-ийн сайд П.Сэргэлэн өнгөрсөн сарын сүүлээр  Мал амьтны эрүүл мэндийн тухай хуулийн  төслийг өргөн барьсан.  Манай улс  1993 онд Малын удмын сан, эрүүл мэндийг хамгаалах тухай хуулийг анх баталсан бөгөөд уг хуулиар  мал эмнэлгийн болон  үржлийн үйлчилгээг нэгэн зэрэг зохицуулж  ирсэн. Гэтэл зарчмын хувьд эрс ялгаатай хоёр үйлчилгээг  цаашид нэг хуулиар зохицуулах боломжгүй болоод б...
  • 20/12/16

    Хүнсчдийн холбооны УЗ-ын гишүүдийн анхааралд

    Эрхэм хүндэт УЗ-ийн гишүүн танд энэ өдрийн мэнд хүргье. 2016 оны IV улирлын УЗ-ийн хурал 12-р сарын 21-ны өдөр 10.00 цагт “Жүр Үр” ХХК-ийн III, IV хороолол дахь оффисд болно. Та бүхнийг хуралдаа идэвхтэй оролцохыг хүсье. Ажлын алба
  • 12/12/16

    Мах Импэкс компанийн 70 жилийн ой тохиож байна

    "Мах импэкс" ХК-ийн түүхт 70 жилийн ойн баяр тохиож байна. Ойн арга хэмжээнд Монголын хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч УИХ-ын гишүүн Д.Тэрбишдагва оролцож үг хэллээ.
  • 09/12/16

    Олон улсын стандарт хариуцлагыг сайжруулдаг

    “Траст трейд” компани өнгөрсөн жил “ISO-22000” стандартыг нэвтрүүлэхээр шаргуу ажиллаж байсан билээ. “Олон улсын стандартад нэгдсэнээр эрүүл ахуй, чанар, хүний нөөц зэрэг аж ахуйн нэгжид хамааралтай бүхий л асуудал цэгцэрч байна. Энэ стандартыг хэрэгжүүлж эхлээд нэг жил гаруйн хугацаа өнгөрлөө. Энэ хугацаанд засч, сайжруулах зүйл байгаа эсэхийг нягталж байсан” хэмээн тус компанийн гүйцэтгэх ...
  • 07/12/16

    “Монголын Хүнсчдийн Холбоо”-ны 25 жилийн ой тохиож...

    МОНГОЛЫН ХҮНСЧДИЙН ХОЛБООНЫ 25 ЖИЛИЙН ОЙН БАЯРЫН МЭНД ХҮРГЭЕ Монгол Улсад төрийн яамдын бүтэц, зохион байгуулалтад үе үе өөрчлөлт орж, хүнсний үйлдвэрлэл, хангамж, аюулгүй байдлын талаар төрөөс баримтлах бодлого зарим үед алдагдаж, ялангуяа хүнсний аж үйлдвэрийн салбарт төрийн зохицуулалт үгүйлэгдэж байсан 1991 оны сүүлчээр хүнсний аж үйлдвэрийн салбарын ам бүлд багтаж хөгжүүлэх үйлсэд нь гар бие оролцож, салбарын төлөө сэтгэл...
  • 07/12/16

    “Хүнсний шим судлал-2016” хурал боллоо

    Технологийн дээд сургуулийн Эрдмийн зөвлөлөөс зохион байгуулсан “Хүнсний шим судлал-2016” сэдэвт эрдэм шинжилгээ, онол практикийн бага хурал амжилгтай болж өндөрлөлөө. Энэ удаагийн хуралд ургамал, ургамлын гаралтай түүхий эд бүтээгдэхүүний технологи, туршилт судалгааны чиглэлээр үйл ажиллагаа явуулдаг ШУТИС- ийн ҮТС, “АПУ” ХК, МХЕГ- ын Хүнсний Аюулгүй байдлын үндэсний лавлагаа лаборатори, “ТЭСО&rd...
  • 30/11/16

    "Хүнсний аюулгүй байдал-Багц сургалт" амжилттай өн...

    Монголын Хүнсчдийн Холбоо Технологийн дээд сургууль, Мах Маркет ХХК, Кайлас ХХК-тай  мах, махан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэгч аж ахуй нэгжүүдэд үйл ажиллагаандаа хүнсний аюулгүй байдлын хяналтын тогтолцоог нэвтрүүлж, хэвшүүлэн ажиллах,  (Эрүүл ахуйн болон Үйлдвэрийн зохистой дадал) дотоод хяналтын лаборатори байгуулах, HACCP тогтолцоо, хиам, махан бүтээгэхүүний шинэ техник технологийн талаар зөвлөгөө өгөх, мэдлэ...
  • 22/11/16

    Уриалга

    Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллагаас энэ өдрүүдэд антибиотикийн эмийг болгоомжтой, зөв зохистой хэрэглэх, мэдлэг, хандлагыг сайжруулах хүрээнд дэлхий нийтээрээ тэмдэглэн өнгөрүүлэхээр болсон. Антибиотикийн тэсвэржилтийн тархалтыг зогсоох, урьдчилан сэргийлэх зорилгоор шинэ мэдлэг мэдээллийг эрүүл мэндийн мэргэжилтэн, малын эмч, малчин, бодлого боловсруулах үүрэгтэй хүмүүс, олон нийтийн анхаарлыг хандуулахад чиглэн зохион байгуу...
  • 02/11/16

    ХХААХҮЯ-аас “Баяжуулсан хүнсний үйлдвэрлэл - Эрүүл...

    Хэлэлцүүлэгт ХХААХҮЯ-ны Төрийн нарийн бичгийн дарга Л.Баяртулга, ХХААХҮЯ-ны Хүнсний үйлдвэрийн бодлогын хэрэгжилтийг зохицуулах газрын дарга Т.Гантогтох болон ЭМЯ, МХЕГ, ТББ-ийн  холбогдох албаны хүмүүс оролцлоо. Уулзалт хэлэлцүүлэгт “Баяжуулсан хүнс үйлдвэрлэл одоо ба цаашид”, “Хүн амын хоол тэжээлийн байдал ба хүнс баяжуулалт”, “Хүнс баяжуулалтын олон улсын туршлага, хууль эрхзүйн орчин&rdq...
  • 02/11/16

    Махны экспортоо хэрхэн нэмэгдүүлэх вэ

    “Мах, махан бүтээгдэхүүний экспортыг нэмэгдүүлэх малчид, үйлдвэрлэгчдийн хамтын ажиллагаа”  гэсэн нэртэй энэ удаагийн хэлэлцүүлгийг Монголын хүнсчдийн холбоо санаачлан Дэлхийн банк, Махны холбоо, Малчдын хамтын хариуцлагын холбоотой хамтран зохион байгуулсан юм.   Хэлэлцүүлэгт  малчдын төлөөлөл, судлаачид, хүнсний үйлдвэрийн захирлууд, холбогдох холбоодын тэргүүн, яам, агентлагийн мэргэжилтэн, г...
  • 25/10/16

    Х.Гиймаа: Нийт бэлдсэн махны 10 хувийг үйлдвэрийн ...

    Махны экспорпыг нэмэгдүүлэхийн тулд малын чанарт анхаарч өөрчлөлтгүй, эрүүл бүс болох шаардлага тулгарч байна. Хөдөө аж ахуйн орон гэгдэх Монгол Улс энэ салбараа түшиглэн үндэсний үйлдвэрлэлээ хөгжүүлэх, олон улсын зах зээлд гаргах цаашлаад дэлхийн брэнд бий болгоно гэж бодлого тодорхойлогчид зорьдог. Гэтэл өнөөдөр урд хөрш рүү бага хэмжээний буюу жилдээ 1800-2000 тонн мах экспортлохоос бусдаар бол монгол бүтээгдэхүүн экспорто...
Нийт 9 хуудас/180 мэдээ