Монголын хүнсчдийн холбоо
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
М.Нармандах

Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал

Д.Тэрбишдагва

Монголын хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч

2020 2021 2022 2023 2024
Нийт 254 мэдээ байна.
  • 26/06/19

    Хүнсчдийн танхим байгуулна

    Монголын хүнсчдийн холбооноос санаачлан “Хүнсний аюулгүй байдал, хангамж” сэдэвт чуулганыг өчигдөр зохион байгууллаа. Уг чуулганаар хүнсний аюулгүй байдлыг хэрхэн хангах, тус салбарт төрөөс баримтлах бодлого, хүнсний экспорт, импортод тавих хяналт, олон улсын стандартад нийцсэн бүтээгдэхүүн хэрхэн үйлдвэрлэж, баталгаажуулах зэрэг олон талаар хэлэлцлээ. Сүүлийн 10 гаруй жилд м...
  • 25/06/19

    Д.Тэрбишдагва: Хүнсний салбарын бодлого, эрхзүйг у...

    Улаанбаатар /МОНЦАМЭ/. Монголын Хүнсчдийн онц чуулган өнөөдөр “Хүнсний аюулгүй байдал ба хангамж” сэдвийн дор МҮХАҮТ-ын хурлын танхимд боллоо. Чуулганыг УИХ-ын гишүүн, Монголын Хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч Д.Тэрбишдагва нээсэн юм. Тэрбээр, “Бид өнөөдөр нэгд, Монгол Улсын хүнсний аюулгүй байдал, хангамжийн өнөөгийн байдлын түвшинг хэлэлцэж, хоёрт, салбарын тулгамдсан зүйлээ ярилцаж, шийдвэрлэх гэсэн гур...
  • 25/06/19

    “Хүнсний аюулгүй байдал, хангамж” сэдэвт Хүнсчдийн...

    “Хүнсний аюулгүй байдал, хангамж” сэдэвт Хүнсчдийн онц чуулган өнөөдөр боллоо.  Энэ удаагийн чуулганаар  Монгол Улсын Хүнсний аюулгүй байдал, хангамжийн өнөөгийн төвшин, хүнсний салбарт тулгамдаж буй асуудал,  тус салбарт тулгамдсан асуудлыг шийдвэрлэх арга зам гэсэн үндсэн гурван агуулгаар чуулж байна.   ХХААХҮ-ийн дэд сайд Ж.Сауле “Монгол Улсын Хүнс хө...
  • 11/06/19

    Үндэсний статикийн хороотой хамтран ажиллах санамж...

    Үндэсний статистикийн хороо, Монголын хүнсчдийн холбоо цаашид хамтран ажиллаж хүнсний салбарын суурь тоо баримтыг харилцан солилцох, нэгдмэл нэг ойлголттой болох, статистикийн тоо баримт боловсруулах олон улсын арга аргачлалын талаар сургалт хийх зэрэг олон ажлуудыг хамтран хийхээр 3 жилийн хугацаатай санамж бичигт гарын үсэг зурлаа. ...
  • 11/06/19

    Махны холбооныхон малыг амьдаар нь гаргахыг эсэргү...

    Монголын махны холбоо, Монголын хүнсчдийн холбоо, Монголын арьс ширний үйлдвэрлэлийн холбоо, Монголын ноос ноолуурын холбооны удирдлагууд  хамтран хилээр амьд мал гаргах шийдвэрийн талаар өнөөдөр /2019.06.11/ мэдээлэл хийлээ. Монгол УИХ-ын 2015 оны 104 дүгээр тогтоолоор батлагдсан Төрөөс хүнс, хөдөө аж ахуйн талаар баримтлах бодлого”-ын баримт бичигт “Мал аж ахуйн гаралтай түүхий эдийг уламжлалт болон дэвшилтэ...
  • 10/05/19

    Ч.Улаан: Бид экспортыг дэмжинэ

    ХХААХҮ-ийн сайд Ч.Улаан, ГХ-ны сайд Д.Цогтбаатар, УИХ-ын гишүүн, Монголын Хүнсчдийн холбооны тэргүүн Д.Тэрбишдагва, НҮБ-ын ХХААБ-ын суурин төлөөлөгч А.Винод, Сүүний салбарыг хөгжүүлэх үндэсний зөвлөл, сүү боловсруулах үйлдвэрийн төлөөлөл өнөөдөр “Үлэмж органик” ХХК, “Апу дэйри” ХХК-ны үйлдвэрлэл, үйл ажиллагаатай танилцлаа. Энэ үеэр Монгол Улсын сүүний салбар...
  • 07/05/19

    Ерөнхийлөгч “Мах хүнсний ногооны хангамжийн баталг...

    Монгол Улсын Ерөнхийлөгчийн ивээл дор Монгол Улсын Үндэсний аюулгүй байдлын зөвлөл, Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн яам хамтран зохион байгуулсан “Мах, хүнсний ногооны хангамжийн баталгаат байдал” сэдэвт хэлэлцүүлэг өнөөдөр Төрийн ордны Их танхимд болж өндөрлөлөө. Хэлэлцүүлгийн үеэр төрийн болон төрийн бус байгууллагын төлөөлөгчид мах, хүнсний ногоо, хүлэмжийн аж ахуй, зоорь агуулах зэрэг сэдвээр 10 орчим ил...
  • 08/04/19

    “Хүүхдэд зориулав” үзэсгэлэн худалдаа зохион байгу...

    Монгол Улсын Засгийн газрын 2018 оны 87 дугаар тогтоолоор Монгол Улсын ерөнхий сайд, Хүүхдийн төлөө үндэсний зөвлөлийн даргын ивээл дор жил бүрийн 5 дугаар сарын 3 дахь долоо хоногт “Хүүхдэд зориулав” үзэсгэлэн худалдаа зохион байгуулах юм. Энэхүү үзэсгэлэн худалдааг хүүхдэд зориулсан бүтээгдэхүүний дотоодын үйлдвэрлэлийг тогтвортой хөгжүүлэх, бүтээгдэхүүний борлуулалтыг дэмжих, үндэсний үйлдвэрлэлийн чанартай бүтэ...
  • 03/04/19

    Хүнсний аж үйлдвэрийн ажилтан, ажилчдын 89 жилийн ...

    Хүнсний аж үйлдвэрийн ажилтан, ажилчдын 89 жилийн ойн баярын нэгдсэн арга хэмжээг 2019.03.30 -ны өдөр “Corporate convention” зочид буудалд зохион байгууллаа. Тус арга хэмжээнд УИХ-ын гишүүн ХХААХҮЯ-ны сайд Ч.Улаан, УИХ-ын гишүүн Монголын хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч Д.Тэрбишдагва, НҮБ-ын ХХААБ-ын суурин төлөөлөгч Винод Ахужа, ахмад хүнсчид, хүнсний үйлдвэрлэл эрхлэгчид гээд нийт 500 гаруй зочид төлөөлөгчид оролцл...
  • 03/04/19

    Хөдөлмөр, нийгмийн зөвшлийн гурван талт 2019-2020 ...

    МҮЭ-ийн холбоо, АОЭНХ-ны саналын дагуу гурван талт хэлэлцээр эхлүүлж байна хэмээн ХНХ-ын сайд С.Чинзориг хэлснээр хэлэлцээр эхлэв. Оны эхээр хэлэлцээрт бэлтгэх гурван талын төлөөллөөс бүрдсэн ажлын хэсэг байгуулагдсан ба тэд өнөөдрийн хэлэлцээрт нийт 6 бүлэг, 50 зүйл бүхий санал оруулж ирлээ. Талууд бүлэг тус бүрээр нь хэлэлцэж эхэлсэн ба МҮЭ-ийн холбооны ерөнхийлөгч Х.Амгаланбаатар хэлэхдээ "Хэдийгээр гурван тал хэлэлцээр бай...
  • 25/03/19

    Ирэх онд Монголын хүнсчдийн холбооны 90 жилийн ой ...

    Гурван зуун гуч гаруй гишүүн байгууллагыг нэгтгэсэн Монголын хамгийн том ууган төрийн бус байгууллага болох Монголын хүнсчдийн холбооны 90 жилийн ой ирэх 2020 онд тохиох аж. Ойгоо угтан хүнсний манлай үйлдвэр шалгаруулах спорт урлагийн наадам болон ур чадварын уралдаан зохион байгуулах зэрэг олон ажлууд хийхээр төлөвлжээ. Өнгөрсөн бямба гаригт Монголын хүнсчдийн холбооны ахмадын зөвлөлөөс салбарын ахмад ажилтануудаа хүлээн авч...
  • 07/03/19

    Монголын хүнсчид 90 жилийн ойгоо угтан, амжилттай ...

    Өнөөдөр Монголын хүнсчдийн холбооны удирдах зөвлөлийн 2019 оны анхны хурал боллоо. Тус холбоо улирал бүр удирдах зөвлөлөө хуралдуулж салбарын асуудал болон холбооны гишүүн компаниудын үйл ажиллагааны талаар санал солилцож, цаашдын ажлаа төлөвлөдөг байна. Монголын хүнсчдийн холбоо нь 330 гаруй гишүүн байгууллагыг нэгтгэсэн 90 жилийн түүхтэй Монголын хамгийн том, ууган төрийн бус байгууллага юм. 2020 онд тус холбооны 90 жилийн о...
  • 12/02/19

    “Давс багатай бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг дэмжье”...

    Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн сайд, Эрүүл мэндийн сайдын 2017 оны 09 дүгээр сарын 07-ны өдрийн хамтарсан тушаалаар Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн яам, Эрүүл мэндийн яам, Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төв, Улаанбаатар хотын Захирагчийн ажлын алба, Мэргэжлийн хяналтын ерөнхий газар, Хүнсчдийн холбоо хамтран “Давс багатай бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийг дэмжье” арга хэмжээг хоёр үе шаттайгаар зохион байг...
  • 26/01/19

    Давсанд “идүүлсээр” байна

    Хүн хоногт дунджаар таваас зургаан грамм давс хэрэглэхэд тохиромжтойг Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллагаас зөвлөсөн байдаг. Гэвч манай улсын иргэдийн давсны хэрэглээ энэ тооноос 2.5 дахин их буюу 11.5 грамм байгаа аж. Мөн тухайн орон нутгийн онцлог, амьдралын хэв маягаас шалтгаалан давсны хэрэглээ өөр байдаг байна.  Тухайлбал, Увс, Ховд, Баян-Өлгий аймагт нэг хүн хоногт 15 грамм давс хэрэглэдэг бол Дорнод, Сүхбаатар аймагт...
  • 25/01/19

    46 нэрийн бүтээгдэхүүний давсны хэмжээг бууруулжээ

    “Давс багатай бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийг дэмжье’’ арга хэмжээний хоёрдугаар үе шатны нээлтийг хийлээ. Нэгдүгээр шатыг өнгөрсөн онд зохион байгуулж 11 аж ахуйн нэгж, байгууллага оролцож, хиам, зайдас, элэгний нухаш, талх, нарийн боов, хоол зэрэг нийт 46 нэрийн бүтээгдэхүүнд агуулагдах давсны хэмжээг дунджаар 29.4 хувиар бууруулжээ. Давсны өндөр хэрэглээ даралт ихсэх, тархинд цус харвах, чихрийн шижин, яс сийрэ...
  • 23/01/19

    Эрүүл гарсан гахайн махыг худалдаанд гаргах шийдвэ...

    Нийслэлийн нутаг дэвсгэрт үүссэн Гахайн африкийн мялзан өвчин гарсантай холбогдуулан Улаанбаатар хотын Ерөнхий менежер Т.Гантөмөрөөр ахлуулсан 217 хүний бүрэлдэхүүнтэй 24 ажлын хэсэг шуурхай ажиллаж 313 гахай, 3,3тн махыг зохих зааврын дагуу устгаж ариутгал халдваргүйжүүлэлтийн ажлыг хийж гүйцэтгээд байна. Өнөөдрийн байдлаар 4 ажлын хэсэг 5 байршилд буй импортоор мах нийлүүлдэг аж ахуйн нэгжүүдэд илэрсэн өвчин үүссэн өөх, мах ...
  • 18/01/19

    Р.Сансармаа: Гэнэтийн шийдвэр хиам үйлдвэрлэгчдэд ...

    Төр хойрго хандсанаас болж бизнес эрхлэгчид хохиров Халдвартай гахайн мах идсэн хүн мялзан өвчин тусахгүй Тиймээс энэ хоригийн улмаас алдаж буй ашиг, орлого нь тэр хэрээр нэмэгдэж буй. Уг нь бүтэн жилийн өмнөөс олон улсын эрүүл мэндийн байгууллагууд, хэвлэл мэдээллийн хэрэгслүүд БНХАУ-д гахайн мялзан өвчин дэгдэх магадлалтайг анхааруулж байсан. Гэвч үйлдвэрлэгчид, манай албаныхан үүнээс урьтаж арга хэмжээ аваагүй учраас ийнхүү...
  • 27/12/18

    Монголын Хүнсчдийн Холбооны Удирдах зөвлөлийн IV у...

    Монголын Хүнсчдийн Холбооны Удирдах зөвлөлийн IV улирлын ээлжит хурал болж 2018 оны ажлын тайланг танилцуулж, 2019 оны төсөв төлөвлөгөөг амжилттай баталлаа. Энэ удаагийн хурал дээр бас нэг онцлох үйл явдал болсон нь “Олон улсын мэргэшсэн хөгжлийн институт” болон “Монсертф” ХХК-тай хамтын ажиллагааны санамж бичиг байгуулж хамтарч ажиллахаар боллоо. ...
  • 17/11/18

    “Та сүүгээ уусан уу?” индэр-уулзалт 20 дахь удаага...

    "Та сүүгээ уусан уу?" сүү, сүүн бүтээгдэхүүний нэмүү өртгийн сүлжээнд оролцогч талуудын индэр-уулзалт өнөөдөр 20 дахь удаагаа боллоо. Энэ удаагийн индэр-уулзалт ХХААХҮЯ-ны хурлын танхимд болж, сүү, сүүн бүтээгдэхүүний хэрэглээг нэмэгдүүлэхэд хийж буй ажил, санал санаачилгууд, сүү, сүүн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл, худалдаанд техникийн зохицуулалтын нэмэлт өөрчлөлт, цэвэр өсгөврийн хөрөнгө үйлдвэрлэх боломж, сүүний эрчимжсэн аж а...
  • 13/11/18

    М.Нармандах: Хүнсний салбарын бодлого, стратеги тө...

    Монголын Хүнсчдийн холбоо байгуулагдаад 27 жилийн нүүр үзэж байна. Ард иргэдийн амин чухал хэрэглээ болсон хоол хүнсний салбарынханыг эгнээндээ нэгтгэсэн энэ байгууллага өнгөрсөн хугацаанд хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэл, экспорт, аюулгүй байдал цаашлаад хүнсний хууль эрх зүйн хувьд сайжруулах ажлуудыг тасралтгүй хийсээр иржээ. Тус холбоо өнгөрөгч зургадугаар сард Их хурлаа хийж шинэ удирдлагаа томилоод байна. Холбооны Гүйцэтг...
Нийт 13 хуудас/254 мэдээ