Монголын хүнсчдийн холбоо
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
М.Говьсайхан

Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал

Д.Тэрбишдагва

Монголын хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч

2019 2020 2021 2022 2023
Нийт 214 мэдээ байна.
  • 03/04/18

    Хүнсний үйлдвэрлэлийн салбарын хөгжлийн тэргүүлэх ...

    Засгийн газрын тохируулагч агентлаг,Үндэсний хөгжлийн газар, Үндэсний аж үйлдвэрийн зөвлөл, ШУТИС, Монголын хүнсчдийн холбоо, Undp mongolia нар хамтран “Хүнсний үйлдвэрлэлийн салбарын хөгжлийн тэргүүлэх чиглэлийг тодорхойлох хэлэлцүүлэг"-ийг зохион байгуулав. Хүнсний аж үйлдвэрийн салбарын хөгжилд дунд хугацаанд тулгамдаж байгаа асуудлуудыг холбогдох бүх шатны төлөөллийн оролцоотойгоор тодорхойлох, шийдэл, зорилтуудыг на...
  • 28/03/18

    Ховд аймгийн Хүнсчдийн холбооны анхдугаар зөвлөгөө...

    Ховд аймгийн хүнсчдийн холбооны анхдугаар зөвлөгөөнөө боллоо. Зөвлөгөөнд Ховд аймагт  үйл ажиллагаагаа явуулж байгаа ААН-үүдийн төлөөллөөс бүрдсэн 160 гаруй ААН, иргэн оролцсон байна. Тэд Орон нутгийн хүнсний бүтээгдэхүүний хангамж, тээвэрлэгчийн горимын асуудлыг ихэвчлэн хөндөж, санал солилцлоо....
  • 23/03/18

    "Хүнсчдийн алдар-2018"спорт наадам эхэллээ

    Хөнгөн хүнсний үйлдвэрийн ажилтан, ажилчдын баярын хүрээнд жил бүр уламжлал болгон зохион байгуулдаг “Хүнсчдийн алдар” спорт наадам энэ сарын 22-23-нд Буянт-Ухаа спортын ордонд зохион байгуулагдаж байна.  2018 онд Монгол улсын ууган үйлдвэр Сүү ХК-ийн 60 жилийн ой тохиож байгаа бөгөөд тус спорт наадмын ерөнхий зохион байгуулагчаар Сүү ХК болон Монголын хүнсчдийн холбоо ажиллаж байна.  Спортын наадамд Монг...
  • 21/03/18

    “Бялуу чимэглэх ур чадварын уралдаан" болж байна

    Нийслэлийн Хүнс хөдөө аж ахуйн газар Монголын хүнсчдийн холбоотой хамтран “Бялуу чимэглэх ур чадварын уралдаан”-ыг Технологийн дээд сургуульд зохион байгуулж байна. Уралдааны нээлтэд Нийслэлийн ХХААГ-ын дарга Д.Баянбат, Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал М.Говьсайхан Технологийн дээд сургуулийн ерөнхий захирал Б.Бат-Эрдэнэ болон бусад албаныхан оролцлоо. Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал М.Го...
  • 26/02/18

    Давс багатай бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийг дэмжинэ

    Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн яамнаас Монгол улсын Засгийн газрын 2016-2020 оны үйл ажиллагааны төлөвлөгөөг хэрэгжүүлэх, “Эрүүл хүнс-Эрүүл Монгол хүн” зорилтын дор 2020 он гэхэд үйлдвэрийн аргаар боловсруулсан зарим төрлийн хүнсний бүтээгдэхүүн, хоолны давсны агууламжийг 30% хүртэл бууруулахаар Эрүүл мэндийн яам, Нийгмийн эрүүл мэндийн Үндэсний төв, Улаанбаатар хотын Захирагчийн ажлын албаны худалдаа, үйлч...
  • 13/02/18

    Монголын хүнсчдийн холбооны удирдах зөвлөлийн ээлж...

    Монголын Хүнсчдийн Холбооны Удирдах Зөвлөлийн ээлжит хурал Төрийн ордонд боллоо. Тус холбооны дүрмийн дагуу  дүрмийн дагуу улирал бүр Удирдах зөвлөлийн гишүүд хуралддаг.  Хуралдаанд МХХ-ын Ерөнхийлөгч Д.Тэрбишдагва, Гүйцэтгэх захирал М.Говьсайхан болон УЗ-ын гишүүд оролцлоо.  Энэ удаагийн удирдах зөвлөлийн хурал нь 2018 оны анхны хурал болж байгаагаараа онцлогтой. Тэд 2017 онд хийсэн ажлуудтайгаа танилцаж, ...
  • 09/02/18

    Фермерүүдэд мөнгөн урамшуулал олговол СҮҮНИЙ ХЭРЭГ...

    Монгол Улс 66 сая тоо толгой малтай ч сүү, сүүн бүтээгдэхүүний хэрэглээнийхээ 80 гаруй хувийг импортоор борлуулдог. Шалтгаан нь энэ салбарт төрийн тогтвортой бодлого, дэмжлэг үгүйлэгдэж буйтай холбоотой гэдэгт салбарынхан дуу нэгдлээ. Өчигдөр болсон “Сүүний салбарын шинэчлэл, тогтвортой бэлтгэн нийлүүлэлт” чуулга уулзалтын үеэр УИХ-ын гишүүн, Монголын хүнсчдийн холбооны тэргүүн Д.Тэрбишдагва, М...
  • 08/02/18

    Сүүний хэрэгцээг хангах, эрчимжсэн МАА-г хөгжүүлэх...

    Сүүний ферм, боловсруулах үйлдвэр, мэргэжлийн холбоод хамтран сүүний үйлдвэрлэлийн салбарт шинэчлэлт хийх тухай чуулга уулзалтыг өчигдөр нийслэл хотноо зохион байгууллаа. Уулзалтад ирсэн 200 гаруй төлөөлөгч сүүний салбарт тулгамдаж буй асуудлууд, төрийн бодлого, зохицуулалтаар хэрхэн дэмжлэг үзүүлэх гарц боломжийн талаар санал бодлоо солилцсон юм. Одоогоор Монгол Улсад 2000 орчим фермерийн аж ахуй эрхлэгчид 43 мянга орчим сүү...
  • 08/02/18

    Шингэн сүү дотоодын үйлдвэрт нийлүүлсэн литр тутам...

    Сүү үйлдвэрлэлийн салбарыг шинэ шатанд гаргах, тулгамдсан асуудлаа хэлэлцэн, төрийн бодлого, зохицуулалтаар дэмжлэг үзүүлэх боломжийг тодорхойлох зорилготой “Сүүний салбарын шинэчлэл-тогтвортой бэлтгэн нийлүүлэлт” чуулга уулзалт болсон билээ. Салбарын мэргэжлийн холбоод, сүү үйлдвэрлэгч, фермерүүд, эрдэмтэн судлаачид оролцсон уулзалтаас гаргасан саналыг Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал М.Говьсайхан, Мо...
  • 08/02/18

    "Сүүний салбарын шинэчлэл - тогтвортой бэлтгэн ний...

    Сүүний ферм, боловсруулах үйлдвэр, мэргэжлийн холбоод хамтран Сүү үйлдвэрлэлийг слабарыг шинэ үе шатанд гаргахад өнөөгийн тулгамдсан асуудлыг бодитоор үнэлэн, сүүний слбарт шинэчлэлт хийхэд төрийн бодлого, зохицуулалтаар дэмжлэг үзүүлэх гарц боломжийг тодорхойлох зорилгоор тус чуулга уулзалтыг зохион байгуулав. Хуралдаанд УИХ-ын гишүүн, Хүнсчдийн холбооны ерөнхийлөгч Д.Тэрбишдагва, Хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал М.Говьса...
  • 12/01/18

    Давс багатай бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийг дэмжье

    Сүүлийн жилүүдэд Монголчуудын давсны хэрэглээ ДЭМБ-ын зөвлөмж хэмжээнээс 2,5 өндөр (хоногт 11,1гр) буюу хүн амын 90,7% нь хоол хүнсэндээ давс их хэрэглэдэг. Үйлдвэрийн аргаар боловсруулсан хүнсний 81.6%, хоол үйлдвэрлэлийн бүтээгдэхүүний 83.6% нь давсны агууламж ихтэй, нөгөө талаар давсны зохисгүй хэрэглээтэй холбоотой артерийн даралт ихсэх, цус харвалт зэрэг зүрх судасны өвчлөл буурахгүй байгаа нь эрүүл мэндийн статистик дүн,...
  • 17/10/17

    Орон нутгийн чадамжийг нэмэгдүүлсэнээр хүнсний аюу...

    Дэлхийн хүнсний өдрийг тохиолдуулан өнөөдөр НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллагын Монгол дахь суурин төлөөлөгчийн газар, Монголын хүнсчдийн холбоо хамтран “Шилжилт хөдөлгөөний урсгалыг хүнсний аюулгүй байдал, хөдөөгийн хөгжилд хөрөнгө оруулж өөрчилцгөөе” сэдэвт уулзалт, зөвлөгөөн зохион байгууллаа.    Энэхүү үйл ажиллагаанд Монголын хүнсчдийн холбооны тэргүүн, УИХ-ын гишүүн Д.Тэрбишдагва, УИХ-ын гишүүн...
  • 17/10/17

    Монгол улс мах, сүү, буудайны хэрэгцээгээ бүрэн ха...

    Дэлхийн хүнсний өдөр тохиож энэ жил манай улс “Дэлхийн хүнсний өдөр”-ийг  “Шилжилт хөдөлгөөний урсгалыг хүнсний аюулгүй байдал, хөдөөгийн хөгжилд хөрөнгө оруулж өөрчилцгөөе” гэсэн  уриан дор тэмдэглэв.  Тус сэдвийн хүрээнд мал аж ахуйн гаралтай бүтээгдэхүүний зохистой зөв хэрэглээ болон эрүүл байх талаар салбарын экспертүүд өөрийн байр сууриа илэрхийлэв. Монголд хүнсний баталгаат байдал я...
  • 17/10/17

    Нэг ширхэг цэлцэгнүүрээр нэг өдрийг уургаа нөхөх б...

    НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллага жил бүрийн аравдугаар сарын 16-ныг “Дэлхийн хүнсний өдөр” болгон зарлаж, энэ өдрийг 1981 оноос хойш дэлхий нийтээр тэмдэглэн иржээ. Манай улс ч энэ үйл ажиллагаанд нэгдэж, ХХААХҮЯ, НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллагын суурин төлөөлөгчийн газар, Монголын хүнсчдийн холбоо хамтран “Хүнсний аюулгүй байдал” эрдэм шинжилгээний бага хурлыг жил бүр зохион байгуулахаар...
  • 17/10/17

    "Дэлхийн хүнсний өдөр 2017" зохион байгуулагдлаа

    Дэлхийн Хүнсний Өдөр”-ийг жил бүрийн 10 дугаар сарын 16-ны өдөр олон улсад тэмдэглэн өнгөрүүлдэг билээ. НҮБ-ын Хүнс, Хөдөө аж ахуйн байгууллага 1945 оны 10-р сарын 16-нд анхны хурлаа хийж, үүсэн байгуулагдсан түүхэн өдрийг 1981 оноос “Дэлхийн Хүнсний Өдөр” болгон тэмдэглэдэг болсноос хойш өдгөө 36 жилийн нүүрийг үзэж буй ажээ. Жил бүрийн энэхүү өдрийг өлсгөлөн, ядуурал, хоол тэжээлийн дутагдал, хомсдлыг буу...
  • 05/10/17

    “Шинэ хөдөө” төслийг дэмжиж ажиллана

    УИХ-ын гишүүн Ж.Бат-Эрдэнэ, Үндэсний хөгжлийн газрын Салбарын хөгжлийн бодлого зохицуулах газрын дарга Д.Эрдэнэбаяр, Судалгаа шинжилгээний албаны дарга А.Мөнхболд нар “Шинэ хөдөө” төслийн хүрээнд  ХАА-н салбарын мэргэжлийн холбоодын  удирдлагуудыг хүлээн авч уулзлаа. ХАА-н үйлдвэрлэлийг хөгжүүлэх замаар хүн амыг ажилтай, орлоготой болгох, эдийн засгийг эрчимжүүлэх, хөдөөд томоохон шинэчлэл хийх тус төслий...
  • 04/10/17

    М.Говьсайхан: Татвар бага, хяналт сул улс чанаргүй...

    Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Х.Баттулгын санаачилгаар Ерөнхийлөгчийн тамгын газар, ХХААХҮЯ, Монголын Хүнсчдийн Холбоо хамтран “Хүнсний аюулгүй байдал” сэдвийн үндэсний чуулган 9 сарын 12 -нд зохион байгуулсан. Чуулгантай холбогдуулан Монголын Хүнсчдийн холбооны Гүйцэтгэх захирал М.Говьсайхантай ярилцлаа. -Өнгөрсөн сард “Хүнсний аюулгүй байдал” сэдэвт үндэсний чуулган зохион байгуулагдлаа. Чуулганаас ямар үр...
  • 29/09/17

    Монгол үйлдвэр дэлхийн стандартаар батлагаажлаа

    Алтан Жолоо группийн 100хувийн хөрөнгө оруулалттай, шингэн хүнсний салбарт тэргүүлэгч хүнсний манлай үйлдвэр “Арвайн Үндэс” компанийн шар айрагны үйлдвэр нь   хүнсний аюулгүй байдлын удирдлагын тогтолцоо ISO 22000:2005 стандартыг нэвтрүүлж, олон улсын аудитын байгууллагаар баталгаажуулж батламжаа гардан авлаа. Олон улсын стандартад нийцсэн эрүүл аюулгүй хүнс үйлдвэрлэхийг эрхэм зорилгоо болгон ажилладаг ...
  • 22/09/17

    "Хүн ба Хүнс" сэтгүүлийн шинэ дугаар худалдаанд га...

    Хүн ба хүнс сэтгүүл нь МУ-ын Шинжлэх Ухааны Академиас хүнсний үйлдвэрлэл, үйлчилгээ, маркетинг, менежмент, эрдэм шинжилгээний бүтээл нийтлэх эрхийг олгосон хүнсний салбарын цорын ганц сэтгүүл билээ. Сэтгүүлдээ хүнсний аж үйлдвэрийн салбарт хийгдсэн шинжлэх ухаан, эрдэм шинжилгээ судалгаа, туршилтын ололт амжилт, олон улсын хэмжээнд нэвтрүүлж буй шинэ техник технологи, шинэ, шинэчилсэн бүтээгдэхүүн болон үйлдвэрлэгч, хэрэглэгчд...
  • 13/09/17

    Монгол улсын Ерөнхийлөгч хүнсний аюулгүй байдлын а...

    Бид газар нутгийнхаа ердөө нэг хувьд газар тариалалт эрхэлж байна. ядаж 3 хувь болгоход цаг агаарын байдлаас үл шалтгаалж дотоодын хэрэгцээгээ хангаж, хоёр хөрш улс руугаа экспортлогч болох боломжтой юм. Боломжтой гэх энэ их тоо баримт, гарц шийдлүүдийг олон жил ярьж байгаа нь үнэн. Гэхдээ өнөөдөр бид зоригтой шийдвэр гаргах  гэж үйлдвэрлэгчдийг цуглууллаа гэж Монгол улсын Ерөн...
Нийт 11 хуудас/214 мэдээ