Х
Гиймаа
-
Монголын Хүнсчдийн Холбооны гүйцэтгэх захирал
-
08/12/15 Арванхоёрдугаар сар
Амьдрахад, бизнес эрхлэхэд таатай орчин бүрдүүлээд өгөөч
Хүнсний хэрэглээ, чанар, аюулгүй байдлын талаар иргэдэд мэдлэг олгох, гишүүн байгууллагын нийтлэг эрх ашгийг хамгаалах чиглэлээр тасралтгүй ажиллаж буй Монголын хүнсчдийн холбооны ...
-
23/11/15 Арваннэгдүгээр сар
Монгол махаар дэлхийг дайлахад ойрхон байна
Дэлхий дахин фермийн мал аж ахуй эрхлэх болсон өнөө үед бэлчээрийн маллагаатай, олон төрлийн эмийн ургамлаас өөрөө шилж сонгон иддэг, байгалийн хүнд ширүүн нөхцөлд амьдрах чадвар т...
-
27/06/15 Зургаадугаар сар
МХХ-ны удирдах зөвлөлийн хурал боллоо
Монголын хүнсчдийн Холбооны дүрмийн дагуу улирал бүр зохион байгуулагддаг Удирдах Зөвлөлийн хурал Мах Импэкс ХК дээр амжилттай зохион байгуулагдлаа. Хурлаар доорх асуудлыг хэлэлцлэ...
-
23/06/15 Зургаадугаар сар
Хүнсний зориулалтын бус савнаас татгалзъя
Төрөөс Хүнс, хөдөө аж ахуйн талаар баримтлах бодлогын баримт бичгийг боловсруулан, хэрэгжүүлэхээр бэлтгэж буй энэ цаг үед ХХААЯ-наас “Хүнсний сав, баглаа боодлын аюулгүй байд...
-
03/02/15 Хоёрдугаар сар
“Арвайн Үндэс” компани Хүнсний Манлай үйлдвэрийн нэг
Байгальд ээлтэй дэвшилтэт технологи нэвтрүүлэн, шинэ бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг эзэмшиж дотоод, гадаад зах зээлд идэвхитэй үйл ажиллагаа явуулж байгаа аж ахуй нэгжийг Хүнсний ман...
-
31/12/14 Арванхоёрдугаар сар
Монголчууд эрүүл хүнс хэрэглэж чадаж байна уу ?
“Нүүдэл шийдэл” нэвтрүүлгийн энэ удаагийн дугаарт Хүнсний аюулгүй байдлын талаар ярилцахаар УИХ-ын гишүүн О.Баасанхүү, Монголын Хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал Х.Г...
-
30/12/14 Арванхоёрдугаар сар
Х.Гиймаа: Буруу ташаа мэдээллийг хэрэглэгчдэд хүргэж байгаа нь тун хар...
Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаатай ярилцлаа. -Монгол улсын хэмжээнд Хүнсний нэмэлтийн хэрэглээ ямар түвшинд байна вэ ? Юуны өмнө хүнсний нэмэлт бодисын талаа...
-
05/12/14 Арванхоёрдугаар сар
Европын сэргээн босголт хөгжлийн банкны төсөлтэй хамтрахаар боллоо
Европын сэргээн босголт хөгжлийн банкны (ЕСБХБ) санхүүжилттэй холбоодын чадавхыг бэхжүүлэх талаар хэрэгжүүлэх төсөлтэй хамтрахаар боллоо. Уг төсөл нь мэргэжлийн холбоодын үйл ажилл...
-
14/11/14 Арваннэгдүгээр сар
Хүнсний аж үйлдвэрийн салбарт европ технологи нэвтрүүлэх гуравдагч оро...
Хүнсний аж үйлдвэрийн салбарт дэвшилтэт техник технологи нэвтрүүлэх, мах, сүү, шар айрагны үйлдвэрүүд болон Үйлдвэрлэл технологийн парк байгуулах семинар болж өнгөрлөө Үүнд Монголы...
-
13/11/14 Арваннэгдүгээр сар
МУ-ын стандартчилалын тогтолцоог боловсронгуй болгоход Европын Холбоо ...
Хүнсний хэрэглээний бараа бүтээгдэхүүнийхээ 60 гаруй хувийг импортоор хангадаг манай улсын хувьд хүнсий аюулгүй байдал чухал асуудал. Гэтэл өнөөдрийн мөрдөгдөж байгаа стандартууд ч...
-
17/10/14 Аравдугаар сар
Монголд анхдагч “FRENCH BAGUETTE” брэнд албан ёсоор худалдаанд гарлаа
Үндэсний шилдэг үйлдвэр “Талх Чихэр” ХК үүсэн байгуулагдсаны түүхт 30 жилийн ойн хүрээнд Франц улсын Жинхэнэ багет талхыг Францын сонгодог технологийн дагуу үйлд...
-
17/10/14 Аравдугаар сар
“Давс ихтэй хүнсний үйлдвэрлэлийг бууруулах тухай семинар боллоо
НЭМҮТ-ийн Хоол судлалын сектор энэ сарын 15-ны өдөр ҮХААЯ-ны Хүнсний үйлдвэрлэлийн бодлогын хэрэгжилтийг зохицуулах газар, Нийслэлийн эрүүл мэндийн газар, Монголын хүнс...
-
15/08/14 Наймдугаар сар
Х.Гиймаа: Дотоодын бүтээгдэхүүнээ татварын зөв бодлогоор дэмжих хэрэгт...
Монголын хүнсчдийн холбооны гүйцэтгэх захирал Х.Гиймаатай хүнсний үйлдвэрлэлийн ирээдүйн боломжийн талаар ярилцлаа. -Хүнсний салбарын хувьд импортыг орлож байгаа өөрсдөө үйлдвэрлэх...
-
26/05/14 Тавдугаар сар
Х.Гиймаа: Валютын ханшны өсөлтөөс болж зарим үйлдвэр 13-14 тэрбумын ал...
Улсын хэмжээнд нийт 1400 хүнсний үйлдвэр ажиллаж байна. Эдгээр үйлдвэр техник, технологио шинэчилж, бүтээгдэхүүнийхээ нэр төрлийг нэмэгдүүлж байгаа ч эдийн засгийн хүндрэлийг даван...
-
31/03/14 Гуравдугаар сар
Хүнсний аюулгүй байдал хэвийн хэмжээнд байгаа
Монголын хүнсний эрүүл ахуй хангалт аюултай хэмжээнд хүрсэн. Дотооддоо үйлдвэрлэж байгаа болоод импортоор орж ирж байгаа бүтээгдэхүүний байж болох хэмжээнээсээ давсан нэмэлт бодист...